Eğlence

Spotify Cord Project ve Soundwave’i satın alıyor

spotify telif

spotify-logo-180615

Spotify, bir açıklama yaparak iki yeni şirketi bünyesine kattığını duyurdu. Bu şirketlerden biri çevrim içi müzik servisi gibi uygun bir seçim gibi gözükse de, diğer tercihin sebebini anlamak biraz daha ekstra çaba gerektiriyor.

Söz konusu şirketlerden ilki Soundwave, kullanıcılarının farklı çevrim içi müzik servislerinde dinledikleri şarkıları takip ederek profil oluşturan bir sosyal müzik uygulaması şeklinde tanımlanabilir. Soundwave’de kullanıcılar birbirlerini takip edebiliyor, birbirleriyle sohbet edebiliyor ve müzik alışverişinde bulunabiliyor. Nelerin trend olduğunu da gösteren uygulama, Spotify’ın mevcut haliyle oldukça uyumlu gözüküyor.

Çevrim içi müzik servisinin satın aldığı diğer şirket ise Cord Project adını taşıyor. İki eski Google çalışanı tarafından kurulan Cord Project, sesli mesajlaşma üstüne odaklanıyor. Şirketin amiral gemisi niteliğini taşıyan “Cord” isimli mobil uygulama, kullanıcılarına bir kişiye veya gruba kısa sesli mesajlar gönderme imkanı veriyor. Basit ve kolay kullanılan bir arayüzü bulunan uygulama, deneyenleri etkilemeyi başarmıştı. Cord Project’in portföyünde Shhout! adını taşıyan bir diğer kısa sesli mesaj uygulaması ve Twitter’a özel olarak hazırlanmış bir ses eklentisi bulunuyor.

Spotify, bünyesine kattığı yeni şirketlerden nasıl faydalanacağı konusunda henüz fazla bilgi vermedi. Ancak satın alma hamlelerinin temelinde belirli ürün veya özelliklerle yetenek havuzunun genişletilmesi isteği önemli bir rol oynuyor gibi gözüküyor.

Çevrim içi müzik servisinin yöneticisi Shiva Rajaraman, kendileri gibi düşünen ve çok yetenekli iki ekibi bünyelerine kattıkları için mutlu olduklarını dile getirdi. Aynı basın açıklamasında, Soundwave ve Cord Project’in şirketin müzik severler için muhteşem bir deneyim inşa etme stratejisine uygun yapıda olduğu da belirtildi.

İLGİLİ HABERLER