Eğlence

Spotify Connect desteği için artık Premium paket aboneliği gerekmiyor

spotify connect otomatik kapatma

Spotify bundan böyle hizmetlerinden ücret ödemeden yararlanan kullanıcılarının da Spotify Connect özellikli hoparlörler üzerinden müzik dinleyebileceğini açıkladı. Spotify’ın yaptığı bu değişikliğin kullanıcılara ulaşması için, hoparlör üreticilerinin yazılım geliştirme kitlerini güncellemeleri gerekiyor. Bu destek sayesinde Spotify deneyimini reklamlar eşliğinde yaşayanlar, hoparlörlere Bluetooth yerine yüksek kaliteli Wi-Fi üzerinden bağlanabilecek.

Spotify’ın ücretsiz paketiyle Premium paketi arasında, tahmin edilebileceği üzere, hâlâ bazı farklar bulunuyor. Ancak geçtiğimiz nisan ayında uygulamasını güncelleyen şirket, ücretsiz kullanıcılarına neler dinleyebilecekleri konusunda biraz daha özgürlük sağlamıştı.

Ücretsiz kullanıcılar daha önce bir şarkıcının katalogundaki eserleri karışık bir sırayla dinlemeye zorlanıyordu. Yapılan değişiklikle birlikte ücretsiz kullanıcılarına otomatik olarak hazırlanmış 15 çalma listesi sunan Spotify, bu listelerde kullanıcıların diledikleri şarkıyı dinlemesine izin veriyor. Ancak kullanıcılar hâlâ birkaç şarkıda bir reklam dinliyor.

Spotify Connect desteğini ücretsiz abonelerine açsa da, bu kullanıcı grubunun önünde hâlâ ciddi kısıtlamalar bulunuyor. Ücretsiz paket kullanıcıları hâlâ şarkılara çevrimdışıyken erişemiyor, sadece sınırlı sayıda şarkıyı geçebiliyor ve daha düşük kaliteli ses dosyaları üzerinden müzik dinliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER