Eğlence

Spotify çevrimiçi müzik pazarında zirveyi bırakmıyor

apple music spotify

Çevrimiçi müzik platformları için 2019’un genel itibarıyla iyi bir yıl olduğunu söylemek mümkün. Tüm pazar yüzde 32 oranında büyürken, Spotify ve Apple Music, zirvedeki yerlerini korumaya devam ediyor.

Counterpoint’in araştırmasına göre, Apple Music’in abone sayısı 2019’da yüzde 36 oranında arttı. Platformun bu dönemdeki pazar payı yüzde 19 seviyesine ulaştı.

Spotify’ın ücretli abone sayısındaki artış oranı ise yüzde 23 oldu. Şirket geçtiğimiz yıl yüzde 31 olan pazar payını ise yüzde 35’e çıkardı. Çevrimiçi müzik platformu pazarındaki genel büyümeyi göz önüne alınca Spotify’ın ve Apple Music’in pazar paylarındaki artış daha önemli ve etkileyici hâle geliyor.

Listenin üçüncü sırasında yüzde 15 ile Amazon Music bulunuyor. Dördüncü sırayı ise yüzde 11 ile Çinli Tencent Music almış. YouTube Music ise yüzde 6’lık pazar payı ile Amazon Music, Apple Music ve Spotify’ı biraz geriden takip ediyor.

Analistler, Apple Music’in başarısında servisin sürekli olarak gelişmesinin önemli bir payı olduğunu dile getirdi. Raporda Apple Music’in Spotify’dan abone kaptığına da dikkat çekildi. Spotify’ın büyümesinde ise özel içeriklerin ve promosyonların etkili olduğu belirtildi.

Counterpoint’in analizine göre, çevrimiçi müzik pazarındaki büyüme trendi 2020’de de devam edecek. Küresel koronavirüs salgını döneminde de çevrimiçi müzik platformlarının ücretli abone sayılarının yüzde 25’i aşkın bir oranda artması bekleniyor. Eğer bu tahminler doğru çıkarsa; Spotify, Apple Music ve diğer servislerin toplam abone sayısı 450 milyonu geçecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER