Eğlence

Spotify canlı ve sanal konser bileti satacak

spotify yeni çalışma modeli

Çevrimiçi müzik ve podcast pazarının en önemli markalarından biri olan Spotify, gözünü şimdi de konserler için bilet satışına çevirmiş gibi görünüyor. Kaynaklar şirketin hem canlı hem de sanal konser biletleri satmaya hazırlandığını belirtiyor. Spotify’ın böylelikle elindeki kapsamlı kullanıcı verisinden daha iyi yararlanmayı planladığı söyleniyor.

The Information’ın haberinde Spotify’ın şimdilik sadece müzikal etkinlikler için bilet satmayı planladığı bilgisi veriliyor. Pek çok müzisyen için konser ve bağlantılı gelirler büyük önem taşıyor. Bilet satış gelirlerinin yanı sıra konserlerde satılan ürünler de müzisyenlere ciddi bir katkı sağlıyor.

Spotify’ın konser bileti satarak kendisine zaman zaman şüpheyle bakan müzisyenlerle ilişkisini geliştirmeyi amaçladığı da belirtilen noktalar arasında yer alıyor. Müzisyenler, ödenen telif hakları nedeniyle Spotify’ı dönem dönem hedef tahtasına oturtabiliyor.

Spotify’ın bu yeni hamleyle gelir kaynaklarını çeşitlendirmeyi hedeflediği de söylenebilir. Şirket bu süreci podcast açılımıyla başlatmıştı. Podcast hamlesinde aradığını bulan Spotify’ın bilet satışı konusunda aynı başarıyı tekrarlaması için hem kullanıcılardan hem de sanatçılardan talep görmesi gerekiyor.

Habere göre, Spotify hâlihazırda bilet satışı yapan platformlarla rekabet etme niyetinde değil. Şirketin odak noktasında müzisyenlerle ilişkileri geliştirmek olduğu belirtiliyor. Spotify’ın sanal konser bileti satma konusunda sınırlı bir tecrübesi olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER