Eğlence

Spotify canlı yayınlanan sesli içeriklerinin büyük kısmını bitiriyor

spotify podcast

Spotify podcast içeriklerinde önemli bir değişikliğe gidiyor. Şirket yapımcısı olduğu ve canlı yayınlanan bazı programları sonlandırma kararı aldı. Dinleyicilerine veda edecek içerikler arasında Doughboys: Snack Pack, Deux Me After Dark, The Movie Buff gibi yapımlar bulunuyor. Söz konusu programlardan bazıları daha önceden bitirilirken, diğerleri de yakında dinleyicilerine veda edeceklerini duyurdu.

Müzik ve podcast platformu Bloomberg’e gönderdiği açıklamayla bu kararı doğruladı. Şirketin bazı programları yapımcılarıyla kontratı sona ermeden yayından kaldırdığı, ancak buna rağmen yapımcılara paralarının eksiksiz şekilde ödeneceği de belirtildi.

Pek çok şirket, canlı yayınlanan “sesli şov” programlarını yeni bir büyüme alanı olarak görmüştü. Özellikle pandemi döneminde Clubhouse’un gördüğü ilgi, “canlı ses” içeriklerine rağbeti artırmıştı.

Spotify tüm canlı programlarını bitirmiyor

Spotify 2021’in mart ayında satın aldığı ses temelli ve spor odaklı sosyal platform Locker Room’un adını Greenroom olarak değiştirmişti. Daha sonra da bu platformun adı Spotify Live olarak değiştirilmiş ve ana uygulamaya entegre edilmişti. Şirketin canlı ses içeriklerinden tamamen vazgeçmediğini ve The Fantasy Footballers ile The Ringer MMA Show gibi programların süreceğini belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER