EğlenceManşetler

İşten çıkarma furyasına Spotify da katılıyor

spotify podcast

Spotify şirket genelindeki yeniden yapılanma çerçevesinde çalışanlarının yüzde 6’lık kısmını işten çıkarıyor. Söz konusu karar, CEO Daniel Ek tarafından personele gönderilen bir mesajla duyuruldu. Çevrimiçi müzik ve podcast platformu da bu kararla birlikte Amazon, Microsoft ve Meta gibi teknoloji devlerinin yanında yerini aldı.

İşten çıkarılacak çalışan sayısı konusunda kesin bir bilgi verilmedi. Ancak son finans raporuna göre, çevrimiçi müzik ve podcast platformunun çalışan sayısı 9 bin 800 civarında. Daniel Ek, platformun içerik şefi Dawn Ostroff’un da yeniden yapılanma çerçevesinde görevini bırakacağını açıkladı.

Daniel Ek, şirketi bu noktaya getiren tüm hamlelerin sorumluluğunu aldığını açıkladı. Benzer ifadeleri Google CEO’su Sundar Pichai de kendi şirketindeki işten çıkarmaları açıklarken kullanmıştı. Çalışanlarına 5 aylık ihbar tazminatlarını ödeyecek olan şirket, bu süreçte sağlık sigortalarını da devam ettirecek. Buna ek olarak, izin paraları da ödenecek. Kariyer ve göç desteği de işten çıkarılacaklara sunulacak imkanlar arasında yer alıyor. Bu noktada şirket personelinin büyük kısmının İsveç, ABD ve İngiltere’de yaşadığını hatırlatmakta fayda var.

Spotify son iki yılda hatırı sayılır ölçüde büyümüştü

En tepedeki operasyonunda temel değişikliklere giden Spotify, mühendislik ve ürün çalışmalarını yenin ürün ve iş birimi şeflerine bağlıyor. Daniel Ek, bu değişiklikler sayesinde kendisinin şirketin geleceğiyle ilgili çalışmalarına daha iyi odaklanabileceğini belirtti.

Diğer pek çok teknoloji şirketi gibi, Spotify da geride kalan iki yılda hatırı sayılır ölçüde büyüdü. Şirket özellikle podcast alanında ciddi bir büyüme kaydetti. Podcast ağlarını satın almak için 1 milyar dolardan fazla para harcayan platformdaki podcast içeriklerinin sayısı 40 kat arttı. Bu çalışmalar için büyük mesai harcayan içerik şefi Dawn Ostroff’un da ayrılacaklar arasında yer aldığını bir kez daha hatırlatmakta fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER