Eğlence

Spotify beyaz gürültü podcast’lerini reklam programından çıkarıyor

spotify beyaz gürültü podcast

Spotify beyaz gürültü podcast’leriyle olan kavgasını daha açıktan yapmaya karar vermiş gibi görünüyor. Şirketin beyaz gürültü podcast’lerinden pek hoşlanmadığı zaten biliniyordu. Bloomberg’in haberine göre, beyaz gürültü podcast’lerinin yapımcıları 1 Ekim itibarıyla şirketin Elçi Reklamları programından çıkarılacak.

Spotify söz konusu program kapsamında podcast yapımcılarına kendi ürünlerinin reklamını yapması için para ödüyor. Şirket böylelikle platformundaki içeriklerin daha fazla kişiye ulaşmasını amaçlıyor. Bloomberg’in haberine göre, bazı beyaz gürültü podcast’lerinin yapımcıları ayda 18 bin dolar civarı bir para kazanıyor. Bu gelirin büyük kısmı Spotify’ın yerleştirdiği reklamlardan geliyor. Spotify’ın yıllık kârında 38 milyon dolar kayba yol açtığı için beyaz gürültü podcast’lerinden kurtulmayı istediği de bir süre önce ortaya çıkmıştı.

Bloomberg’in haberine göre, Elçi Reklamları beyaz gürültü podcast’lerinde pek etkili olmuyor. Zira bu podcast’lerin dinleyicileri içeriğe konuşmalı podcast’lerdeki kadar dikkat kesilmiyor. Daha çok arka plan sesi isteyenlerin tercih ettiği beyaz gürültü podcast’lerinde Elçi Reklamları’nın pek bir işe yaramadığı belirtiliyor.

Spotify beyaz gürültü podcast’lerinin önünü henüz tamamen kesmiş değil

Beyaz gürültü podcast’lerinin yapımcıları, dinleyicilerin doğrudan desteği, ücretli üyelikler ve otomatik reklamlar yoluyla hala para kazanabilecekler. Ancak bu hamle önemli bir gelir kaynağının kesilmesine neden oluyor. Diğer taraftan, Spotify’ın podcast yapımı araçlarını tanıtan biri tarafından rahatsız edilmeden sadece cıvıl cıvıl kuşları veya gök gürültülü fırtınaları duymak isteyen dinleyiciler için bu değişikliğin olumlu olduğu söylenebilir.

Ayrıca Spotify, Elçi Reklamları’na uygunluk eşiğini de yükseltti. Podcast’lerin programa katılabilmeleri için artık 60 gün boyunca (100’den fazla) 1000 tekil dinleyiciye sahip olmaları gerekiyor.

Spotify beyaz gürültü podcast’leriyle olan mücadelesini daha belirgin hâle getirirken, podcast yapımcılarının genelini memnun edecek başka adımlar da atıyor. Şirket daha fazla podcast yayıncısının otomatik reklam programına katılmasını planlıyor. Spotify, bu reklamlardan elde edilen geliri podcast operatörleriyle yarıya böleceğini ve önceki gösterimlere dayalı sabit ücret ödeme yaklaşımından uzaklaşacağını açıkladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER