Eğlence

Spotify şarkı sözlerinin arkasındaki hikayeleri anlatacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

spotify behind the lyrics

Sanatçıları ve hayranlarını biraz daha yaklaştırmayı amaçlayan Spotify, sunduğu yeni özellikle bu amacı doğrultusunda önemli bir adım daha atıyor. Çevrim içi müzik servisi, bugünden itibaren kullanıcılara en sevdikleri şarkıların anlamlarını keşfetme fırsatını verecek.

Şarkı sözlerini ve diğer müzikal verileri bir araya getiren Genius isimli siteyle işbirliğine giden şirket, “Behind the Lyrics” (Sözlerin Arkasında) adını taşıyan çalma listeleriyle şarkıların hikayelerine erişebilecekler. Bu yolculuğa hip-hop ile başlayan Spotify, ilk çalma listesinde Push T, Tinashe ve Diplo gibi isimler yer alacak.

Şarkı çalarken, kullanıcıların karşısına bir metin penceresi çıkacak ve bu ekranda şarkının sözlerine dair daha detaylı bilgiler gösterilecek. Tweetleri andıran söz konusu bilgiler arasında prodüktörler tarafından paylaşılan özel detaylar ve belli referanslara ilişkin olarak getirilen açıklamalar yer alıyor. Rap Genius’ta biraz vakit geçiren herkesin “Behind the Lyrics” ile sunulan verilere aşina olduğu söylenebilir.

Spotify Behind the Lyrics listelerinin ikincisinin dünya hitlerini konu alacağını ve yakında listenin yayınanacağını da duyurdu. Behind the Lyrics özelliğine şu an için sadece çevrim içi müzik servisinin iPhone uygulaması üzerinden erişilebiliyor. Diğer Spotify uygulamalarının ne zaman Behind the Lyrics desteği sunacağı henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER