EğlenceUlaşım

Spotify Araba Görünümü özelliğini sessiz biçimde kullanımdan kaldırıyor

spotify araba görünümü car view

Spotify, 2019 yılında sadeleştirilmiş bir arayüze sahip olan Car View, yani Araba Görünümü modunu duyurduğunda bu, sürücülerin yolda dikkatlerinin dağılmasını önlemenin akıllı bir yolu gibi görünüyordu. Bu mod, arabanıza Bluetooth üzerinden her bağlandığınızda, menü düğmeleri ve albüm resmi gibi gereksiz öğeleri kaldırır. Bunun yerine, müziği duraklatmanız ve çalmanız, önceki veya sonraki parçaya atlamanız veya belirli bir şarkıya geçmeniz için büyük boyutlu düğmeler sunar. Ancak Spotify, yakın tarihli bir destek sayfasına göre, bu özelliği kullanımdan kaldırıyor.

Özelliğin Android uygulamasından kaybolduğunu fark eden bir kullanıcıya yanıt veren bir Spotify moderatörü, Spotify’ın en iyi araç içi dinleme deneyimini sunmanın çeşitli yeni yollarını aktif olarak araştırdığını belirtti. Araba görünümünün kaldırılmasının başka yeniliklere yol açmak için gerekli olduğunu da ekledi. Bu açıklama yeterince makul olsa da, gerçekten kullanışlı bir güvenli sürüş özelliğinin net bir şekilde sunulmadan bir başkasının terk edilmesini mazur göstermiyor.

Moderatör, Spotify’ı eller serbest olarak kontrol etmek için Google Asistan’ı veya iOS cihazlarında Siri’yi kullanmayı önerdi. Bu, Google veya Apple Haritalar ile gezinirken de işe yarayacak bir şey olarak nitelendirilebilir.

Spotify Car Thing cihazını öne çıkarmak mı istiyor?

spotify car thing
Spotify Car Thing

Belki de Spotify’ın Araba Görünümü’nü kaldırmasının nedeni, arabalarda müzik çalmayı yönetmenin başka pek çok yolunun ortaya çıkmasıdır. CarPlay veya Android Auto desteğine sahip modern bir arabanız varsa, yalnızca gösterge paneliyle etkileşime girersiniz ve Car View’u hiçbir zaman çalışırken görmezsiniz. Son on yılda yapılan birçok aracın direksiyonlarında bir tür medya kontrolü de vardır.

Tabii ki, bazı Spotify kullanıcılarının forum konusunda bahsettiği gibi, bu değişikliğin arkasında farklı bir amaç da yatabilir. Şirket, insanları 80 dolarlık yurt dışı fiyatına sahip olan ekran aksesuarı Car Thing‘e doğru yönlendirmeye çalışıyor olabilir. Bu, eski model arabalar için kullanışlı bir araç olarak nitelendirilebilir, ancak telefonunuzu takıp Spotify’ı doğrudan kontrol edebildiğinizde de gereksiz görünüyordu. Ancak, Araba Görünümü modu olmadan, bu garip cihaz birdenbire daha yararlı görünüyor.

Spotify’dan Araba Görünümü ile ilgili resmi bir açıklama geldiği takdirde, ona da sayfalarımızda yer vereceğiz.

İLGİLİ HABERLER