Eğlence

Spotify Apple Watch’ta Siri ile birlikte çalışabiliyor

spotify podcast

Apple Watch kullanıcıları Siri’yi kullanarak Spotify üzerinden müzik parçası çalma imkanı sunuyor. Spotify’ın uygulamasına bugün gelen bir güncellemeyle birlikte, Siri’ye Spotify aracılığıyla müzik çalma isteğinde bulunabilirsiniz. Bunun için isteğe “Spotify’da” diye başlamak gerekiyor. Örneğin, “Hey Siri, Spotify’da bir şeyler çal” demeniz yeterli olacaktır.

Küçük bir güncelleme olsa da, Apple Watch için oldukça gecikmiş bir özellik nihayet gelmiş oldu. Apple, ancak geçen yıl iOS 13 ve watchOS 6‘nın çıkışıyla birlikte üçüncü taraf müzik uygulamalarını Siri’ye entegre etmeye başlamıştı. Spotify da bu özelliği iPhone’larda hızlı şekilde desteklemeye başlamıştı. Ancak desteğine Apple Watch’a açılması ancak şimdi gerçekleşmiş oldu.

Siri’de müzik istekleri Apple Music üzerinden sunulacak şekilde ayarlanmış durumda. Bu entegrasyon Apple Music’e bir avantaj sunuyor, çünkü sesli komutlarla zahmetsiz şekilde erişme fırsatı sunuyor. Her ne kadar isteklerin başına “Spotify’da” terimini eklemek gerekse de, Spotify da bu avantajdan yararlanmaya başlamıştı. Android tarafında ise kullanıcılar varsayılan müzik yayın servisini belirleyebiliyor ve gelecekteki sesli komutlarında servisi de söylemeleri gerekmiyor.

Apple Watch gibi, müzik dinlemek için ekrana dokunmak yerine sesli komutların daha fazla kullanıldığı bir cihazda, Siri desteğinin eklenmesi Spotify için daha da önemli bir adım sayılabilir.

Spotify geçmişte Apple’ı rekabete aykırı davranmakla eleştirmişti. Her ne kadar Spotify’ın odağında App Store olsa da, Apple’ın neredeyse tüm şirketlerin satışlarından yüzde 30 veya devam eden aboneliklerinden yüzde 15 pay alması da eleştirilen noktalardan biri olmuştu. Ayrıca Siri’nin başka müzik uygulamalarına açılmamasını da eleştirmişti. Bugün gelene Spotify Apple Watch güncellemesi, Apple’ın ipleri yavaş da olsa gevşettiğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER