Eğlence

Spotify Android uygulaması için yeni bir arayüzü test ediyor

Spotify Android uygulaması, tasarım bakımından iOS’e oldukça yakın duruyor. Bu durum kullanıcılar açısından bir sorun teşkil etmese de, şirket Android’in doğasına daha uygun olduğunu düşündüğü bir tasarımı test ediyor.

Söz konusu yeni tasarıma ait görüntüler, bir Google+ kullanıcısı tarafından paylaşıldı. Ortaya çıkan ekran görüntüleri, bazı ilginç değişiklikleri işaret ediyor. Bu değişikliklerden ilki “Şu Anda Çalınıyor” ekranında görülüyor. Ekrandaki butonların tasarımında bazı değişiklikler yapılsa da, asıl fark albüm kapağının tüm ekrana yayılması oluyor. Göze oldukça hoş gelen bu yeni görünüm, Google’ın Material Design adını verdiği tasarım diline de oldukça yakın duruyor.

Ekranın alt kısmındaki navigasyon çubuğunda ise sadece üç ikon bulunuyor. Bu ikonlar “Çalma Listelerin”, “Ana Sayfa” ve “Ara” ismi taşıyor. Hâli hazırda navigasyon çubuğunda bulunan “Gözat” ve “Radyo” ikonları ise yeni tasarımda yer almıyor.

Spotify’ın arama bölümü de test edilen yeni arayüzle birlikte yenileniyor. Daha önce ekranda bulunan ve pek fazla kullanılmayan alanlardan kurtulmayı seçen şirket, arama çubuğunun altına farklı tür ve modlara ulaşmayı sağlayan filtreler bulunuyor. Buradaki tür ve mod önerileri ise kullanıcıların dinleme geçmişleri doğrultusunda sunuluyor.

spotify androidÇalma Listeleri bölümü hem görüntüsü hem de konumu değişiyor. Daha önce Kitaplığın başlığı altında yer alan Çalma Listeleri, kendi sekmesine kavuşuyor. Yeni sekmenin görüntüsünün eskiye kıyasla daha “derli toplu” olduğu söylenebilir.

Spotify Android uygulamasının yeni tasarımını ne zaman tüm kullanıcılara açacak?

Uygulamada “Beğenilerin” adını taşıyan yeni bir bölüm ve başka arayüz değişiklikleri de test ediliyor. Spotify Android uygulamasının yeni tasarımının tüm kullanıcılara ne zaman açılacağı ise henüz belirsizliğini koruyor. Şirketten henüz bu konuya ilişkin somut bir açıklama ya da işaret gelmiş değil.

İLGİLİ HABERLER