Eğlence

Google’dan Spotify’a alternatif ödeme yöntemi izni

spotify premium android

Google eleştirileri ve denetleyici kurumların baskısını hafifletmek için az sayıda Android geliştiricisiyle birlikte pilot bir program başlattı. Bu program çerçevesinde geliştiricilere Google’ın ödeme sistemi dışında bir alternatif sunma imkanı da sağlanıyor. Android uygulamasında alternatif ödeme yöntemi sunacak şirketler arasında Spotify da bulunuyor.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, tarafların uzun süreli bir anlaşmaya imza attığı belirtildi. Anlaşma çerçevesinde Spotify, Google Play’ın ödeme sisteminin yanına kendi seçtiği bir alternatif ödeme sistemini de ekleyebilecek.

Spotify’ın açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Spotify’ı Google Play Store’dan indirenler, Spotify’ın ödeme sistemini veya Google Play üzerinden ödeme yapmayı tercih edebilecek. İlk kez Android uygulamamızda bu iki seçenek yan yana duracak. Böylelikle herkes doğrudan Spotify uygulaması üzerinden dilediği yöntemi seçebilecek.”

Google’ın bu alternatif yöntemle Spotify’a abone olanlar için Spotify’dan ne kadar komisyon alacağı şu an için bilinmiyor. Değişikliğin Google Play’in sistemiyle yapılan ödemelerden alınan komisyonu nasıl etkileyeceği de belirsizliğini koruyor. Google bu yıl içinde başlayacak pilot program süresince kullanıcı tercihlerini mercek altına alacak.

Android uygulamasında alternatif ödeme yöntemi sunmak için Google ile anlaşan Spotify, 2019’da Apple’ı App Store üzeriden yapılan abonelikler nedeniyle Avrupa Birliği’ne şikayet etmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER