Eğlence

Spotify Amplify ile müziğe sosyal açıdan yaklaşacak

spotify connect otomatik kapatma

spotify amplifySpotify Amplify adını verdiği yeni bölümünü faaliyete geçirdi. Çevrimiçi müzik servisi Amplify ile yıl boyunca farklı konu ve toplulukları öne çıkaracak. Amplify’ın odaklanacağı alanlar arasında akıl sağlığı, LGBTİ hakları, göç ve cinsiyet eşitliği gibi konular bulunuyor.

Amplify’ın açılışı, Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle kadınlar üzerine odaklanarak yapıldı. Bölümün içinde “Müzik ve Kültürde Kadınlar”, “Güçlü Sesler”, “Ruh Hâlleri, Anlar, Hareketler” ve “Simgeler” gibi başlıklar bulunuyor. Bu başlıkların her birinin altında da tematik çalma listeleri ve podcast’ler yer alıyor. Amplify üzerinden Demi Lovato ile cinsiyet eşitliği üzerine yapılmış bir video röportaj da izlenebiliyor.

Amplify’ın öne çıkarılan çalma listesi ise her hafta düzenli olarak güncellenecek. Bu ayın öne çıkan listesi ise “Amplify: Women of the World” adını taşıyor. Listede Sertab Erener de “Olsun” isimli şarkısıyla yer alıyor.

Spotify Amplify bölümüne erişmek için Gözat sekmesine tıklamak ve “Müzik Türleri & Modlar” kategorisinin sonuna kadar gitmek gerekiyor. Kadın müzisyenlere adanan özel bölüme “WHM” başlığına tıklayarak erişilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER