Eğlence

Adele istedi, Spotify albüm sayfalarından “Karışık Çal” butonunu kaldırdı

adele spotify

Sanatçıların çevrimiçi müzik platformları üstündeki etkilerini görmezden gelmek mümkün değil. Adele gibi büyük yıldızlar söz konusu olduğunda ise bu etki katlanıyor. Bu katlanmış etkinin en son örneği ise Spotify’ın Adele’den gelen talebin ardından albüm sayfalarındaki “Karışık Çal” butonunu kaldırması oldu. Spotify, Adele’in “30” isimli yeni albümünün yayınlanmasının ardından sanatçının isteğini geri çevirmedi.

Adele konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Spotify’a teşekkür etti. Sanatçıların albümlerinde bir hikaye anlatmaya çalıştığını belirten pop yıldızı, albümlerin sanatçılar tarafından belirlenen şarkı sırasıyla dinlenmesinin önemli olduğunu dile getirdi.

Şarkı kontrol ekranı üzerinden dinleyicilerin sırayı yine karıştırması mümkün olacak. Ancak “Karışık Çal” butonunun kaldırılmasıyla birlikte dinleyicilerin albüm dinlemeye ilk şarkı üzerinden başlaması teşvik ediliyor. Apple Music gibi platformlarda ise albüm sayfalarında “Karışık Çal” butonu hâlâ mevcut.

Adele’in “30” isimli yeni albümü, sanatçının hayat hikayesini yansıttığı için belirlenen sırayla dinlenmesinin önemli olduğu söylenebilir. Ancak bazı eleştirmenler, dinleyicilere belli bir şeyi dikte etmenin doğru bir hareket olmadığını dile getiriyor.

Yine de, Spotify için bu değişikliği yapmanın bazı nedenleri olduğu söylenebilir. Adele’in son albümünden çıkan ilk tekli olan “Easy On Me”, Spotify’da bir günde en çok dinlenen şarkı unvanını almıştı. Şirketten konuyla ilgili bir açıklama gelmediğini belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER