EğlenceManşetler

Spotify yakında kendi akıllı hoparlörünü duyurabilir

spotify connect otomatik kapatma
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

spotify akillli hoparlorSpotify akıllı hoparlör pazarının en yeni oyuncusu olmaya hazırlanıyor. Şirket tarafından verilen bir iş ilanı, çevrimiçi müzik pazarının liderinin bu yöndeki çalışmalarına şimdiden başladığını gösteriyor. Söz konusu iş ilanında şu ifadeler yer alıyor: “Spotify ilk fiziksel ürünlerini geliştirmek için yola çıkıyor. Bu süreç için üretimi, tedarik zincirini, satış ve pazarlamayı kapsayacak bir operasyonel organizasyon hazırlanıyor.”

Spotify bugüne kadar Google Asistan, Amazon Echo gibi dijital asistanlar veya Sonos:1 gibi sistemler üzerinden akıllı hoparlörlerde sesini duyurmuştu. Ancak Apple’ın kısa süre önce piyasaya sürdüğü akıllı hoparlörü HomePod’da sadece Apple Music için yerel destek sunması, Spotify’ı harekete geçirmiş gibi görünüyor.

İş ilanına göre, Spotify ilk etapta operasyon müdürünün yanı sıra donanım üretiminden sorumlu bir kıdemli ürün müdürü ve donanım üretimi ile mühendislikten sorumlu bir proje müdürü de arıyor. The Guardian’da yer alan habere göre, bu arayış şirketin üretime başlamaya hazır olduğunu gösteriyor.

En popüler çevrim içi müzik uygulaması olan Spotify, pek çok cihaz üzerinden rahatlıkla dinlenebiliyor. Ancak Android telefon sahiplerinin elinde HomePod üzerinden Spotify’ı dinlemelerini sağlayacak bir seçenek bulunmuyor. Bu durum, kullanıcı sadakatine bağlı olarak, hem Apple’ın hem de Spotify’ın ekosistemi için kayıp anlamına geliyor.

Spotify akıllı hoparlör için Amazon veya Google ile işbirliğine gidebilir

Spotify akıllı hoparlör pazarına girerek öncelikli olarak çevrimiçi müzik pazarındaki liderliğini korumaya almak istiyor gibi görünüyor. Şirketin hoparlöründe Amazon Alexa veya Google Asistan’a yer vermesi muhtemel görünüyor. Sonos’un yaptığı gibi, iki seçenek için destek sunmak da Spotify’ın yapabilecekleri arasında değerlendiriliyor.

İLGİLİ HABERLER