Eğlence

Spotify’ın abone sayısı 70 milyona ulaştı

spotify muzik
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

spotify abone sayisiSpotify abone sayısının 70 milyona ulaştığını açıkladı. Şirket konuya ilişkin duyuruyu Twitter hesabı aracılığıyla yaptı. Spotify, bundan önce son olarak temmuz ayında abone sayısına dair bilgi vermişti. Şirket o dönemde abone sayısının 60 milyonu geçtiğini belirtmişti. Spotify toplam aktif kullanıcı sayısı konusunda bir detay paylaşmasa da, haziran ayında bu sayının 140 milyona ulaştığı ifade edilmişti.

Spotify kısa bir süre önce Sony Music, Universal Music Group ve Warner Music Group ile olan lisans anlaşmalarını yenilemişti. Şirket böylelikle telif ödemeleri konusunda çeşitli avantajlar elde etmişti. Bu anlaşmalar, plak şirketlerine de yeni albümleri kısa bir süre boyunca Spotify’ın ücretsiz paketinin dışında tutma imkânını sağlamıştı.

Spotify’ın halka arz sürecinin kısa süre içinde tamamlanması bekleniyor. Şirketin 2017’nin son haftasında halka arz için gizlice başvuru yaptığı hafta içinde ortaya çıkmıştı.

Spotify abone sayısı bakımından rakiplerinin önünde

Spotify abone sayısı bakımından çevrimiçi müzik servisi pazarındaki diğer rakiplerine ciddi fark atmış durumda. Spotify’ın en büyük rakibi konumundaki Apple Music’in abone sayısı, son açıklanan rakamlara göre, 30 milyon seviyesinde seyrediyor. Pazarın bir diğer önemli oyuncusu Tidal ise abone sayılarını açıklamıyor.

İLGİLİ HABERLER