Eğlence

Spotify’ın abone sayısı 60 milyonu geçti

spotifySpotify abone sayısı bilgisinde bir güncelleme yaptı. Açıklanan son bilgilere göre, internet üzerinden müzik dinleme servisinin 60 milyon para ödeyen abonesi bulunuyor.

Bu, 50 milyon abonenin var olduğunun açıklandığı mart ayından bu yana abone sayısının 10 milyon kadar arttığını gösteriyor. Ayrıca servis, geçtiğimiz haziran ayı içinde de toplam 140 milyon kullanıcısının olduğunu açıklamıştı.

Abone sayısını açıkladığı bir önceki seferden bu yana, müzik dinleme servisi için bazı değişiklikler meydana geldi. Bunlardan en kritik olan şirketin Universal Music Group ve Sony ile yeni lisans anlaşmaları imzalaması oldu. Bu anlaşmalar plak şirketlerinin sanatçılarına şarkılarını servisin ücretsiz planından yararlananlara bir süre boyunca kapalı tutmalarına izin veriyor. Öte yandan Spotify da telif ücretlerini biraz düşürmüş olacak.

Spotify’ın bu yıl bitmeden borsaya açılması bekleniyor.

Söz konusu rakamlar Spotify’ın abone sayısı bakımından Apple Music’in iki katından fazla oranda büyük olduğunu gösteriyor. Apple, geçtiğimiz haziran ayında müzik servisinin para ödeyen abone sayısını 27 milyon olarak açıklamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER