EğlenceTeknoloji

SpongeBob yeni oyunuyla Apple Arcade kullanıcılarıyla buluştu

SpongeBob yeni oyunuyla Apple Arcade kullanıcılarıyla buluştu
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

İkonik çizgi film kahramanı SpongeBob Kare Pantolon ve arkadaşları, yalnızca Apple Arcade’e özel SpongeBob: Patty Pursuit ile bugün kullanıcılarla buluştu. Apple’ın belirttiğine göre SpongeBob: Patty Pursuit, hepimizin biraz gülümsemeye ihtiyaç duyduğu bu anda mükemmel bir zamanlamayla yatay kaydırma oyunlarının heyecanını Apple Arcade’e taşıyor.

Oyunda, şeytani “dahi” Sheldon J. Plankton, gizli Krabby Patty formülünü çalmak için bir plan daha yapıyor. Bu kez yanına kuzenlerini çağırarak SpongeBob’un tüm arkadaşlarını yakalıyor. SpongeBob hayranları, oyunda Nickelodeon’un SpongeBob Kare Şort TV dizisinden bazı karakterleri ve yerleri görmekten de mutlu olacaklar. Nickelodeon’un SpongeBob Kare Pantolon dizisinden karakterler ve yerler aşağıdaki gibi sıralanıyor:

  • Bikini Kasabası Tabelası: İlk olarak birinci bölümde görülen Bikini Kasabası’nın kuş bakışı görüntüsü bölümler ilerledikçe zaman içinde gelişti.  Bu sahnede, 10. sezondaki “Vahşi Arkadaşlar”, 9. sezondaki “Yemek Şov Kazazedeleri” ve 7. sezondaki “Bikini Kasabası Efsaneleri” bölümlerinden ilham alındı.
  • Plankton’un Kuzenleri: Plankton’un kuzenleri Krabby Patty’nin gizli formülünü almaya yardım etmek için geri döndü. Kuzenler ilk olarak 3. sezondaki “Plankton’un Ordusu” bölümünde ortaya çıkmıştı.
  • Eldiven Tüneli: Eldiven Dünyası’ndaki araçlar ve mekanlar 7. sezondaki “Eldiven Tüneli” ve 5. sezondaki “Korkak Cesurlar” bölümlerinden ilham alınarak hazırlandı.
  • Buz Patenleri: Duvarda asılı duran buz patenleri 2. sezondaki “Mat Olmak” bölümünde görülebiliyor. Bu bölümde SpongeBob ve Patrick yedi denize korku salmak için unutulmaz bir artistik buz pateni performansı sergiliyorlardı.
  • Kaya Kasabası: İlk sezondaki “Kaya Kasabası” bölümünde, otobüs durağındaki sırada SpongeBob’un önünde birçok karakter bulunuyordu. Bunların bazıları, 10. sezondaki “Konunun Dışı” adlı bölümde tekrar ortaya çıkana kadar SpongeBob ile yakın arkadaş oldu.
  • Robot Şef: Robot Şef SpongeBob ilk olarak 2. sezondaki “Balık Kovası’na Hoş Geldiniz” bölümünde ortaya çıktı. Bu robot, SpongeBob’un beynine bağlanarak kontrol edilmeden çalışmıyordu.
  • Plankton’un Laboratuvarı: Plankton’un oyundaki laboratuvarı için 1. sezondaki “Plankton” bölümünden ilham alındı.
  • Gemiler: Plankton’un kullandığı minik sandalın yanında rafta duran şişe içinde gemiler 9. sezondaki “Sıkıcılık ve Zenginlik” bölümünde görülmüştü. Bu bölümde Plankton sandalla kalabalığın üzerinde gezerek SpongeBob’u yakalamaya çalışıyordu.
  • Fred: Fred genelde sakatlanmaya yatkın olsa da burada sağlıklı görünüyor. Fred, 11. sezondaki “Bacağım!” da dahil olmak üzere SpongeBob’un birçok bölümünde yer aldı.
  • Gözetleme Kapısı: Plankton’un restoranı Balık Kovası’ndan karşıdaki Krusty Krab’i gözetlemek için bu kapıdan bakın.

SpongeBob: Patty Pursuit‘e ek olarak Murder Mystery Machine, ATONE: Heart of the Elder Tree ve Stellar Commanders için yeni içerikler de Apple Arcade’de yayınlandı:

Murder Mystery Machine: Blazing Griffin tarafından geliştirilen bölümlere ayrılmış etkileyici ve interaktif dedektiflik oyunu Murder Mystery Machine, yeni güncellemeyle ana hikayeye devam ederek oyunculara yeni bölümler ve bulmacalar sunuyor.

ATONE: Heart of the Elder Tree: Wildboy Studios tarafından geliştirilen oyunda, bir zamanlar efsanevi yaratıklar ve canlılarla dolu olan Midgard’da yolculuğa devam edin. İskandinav mitolojisini konu alan bu macera oyununa yeni bir arena oyun modu ve iki yeni özel arena mücadelesi ekleniyor.

Stellar Commanders: Arkadaşınızla hızlı oyun oynama imkanı sunan yepyeni bir çoklu oyuncu modu, kontrolü ele geçirmek için mücadele edeceğiniz yepyeni bir gezegen de dahil olmak üzere yeni mekanlar ve lig sıralamalarıyla birlikte gelen yeni güncelleme ile Blindflug tarafından geliştirilen rekabetçi ve hızlı çok oyunculu aksiyon strateji oyunu Stellar Commanders, yeni bir seviyeye taşınıyor.

Apple Arcade nedir?

Apple’ın belirttiğine göre başka hiçbir mobil platformda bulunmayan 100’den fazla oyunu içeren Apple servisi Apple Arcade’de bulunan tüm oyunları, tek bir üyelikle iPhone, iPad, Apple TV ve Mac’inizde oynayabilirsiniz. Karşınıza hiçbir reklam çıkmaz ve başka hiçbir ücret ödemezsiniz; buna oyun içi satınalma da dahil. Ayrıca Apple Arcade’deki tüm oyunları internet bağlantınız olmasa da oynayabilirsiniz. App Store içinde ayrı bir sekme altında olan Apple Arcade’de farklı oyuncu beklentilerine göre ayrılmış oyun koleksiyonları bulunuyor. En yaratıcı yazılım geliştiriciler tarafından oluşturulan koleksiyonlar Apple editörleri tarafından oyun içeriği, hikayesi, deneyimi ve lokalizasyon için kontrol ediliyor ve en iyi hale getiriliyor. Üstelik oyunların neredeyse tamamı Türkçe olarak sunuluyor.

Apple Arcade içinde ailenizle beraber oynayacağınız oyunlardan, arkadaşlarınızla aynı anda oynayabileceğiniz çok oyunculu oyunlara, aksiyon sevenler için bir seçkiden, oyun oynamaya yeni başlayanlara uygun olabilecek oyunlara, bulmaca, strateji, macera, RPG ve çok daha fazlasına ulaşabilirsiniz. 100’den fazla oyun içinden seçim yapabilmenizi kolaylaştırmak için Apple Arcade, karakterlere ya da oyunların geçtiği mekanlara göre de farklı önerilerle kullanıcılara seçenekler sunuyor. En önemlisi de Arcade ile oyun deneyimine bir Apple cihazıyla başlayıp başka bir Apple cihazınızda kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Aile bireyleriyle oyunları ayrı ayrı oynamak isterseniz de aile paylaşımı sayesinde Arcade üyeliğini 5 kişi ile paylaşabilirsiniz. Çocuklarınızın çok zaman geçireceğinden endişe ediyorsanız da Ekran Süresi ile oyunların sınırlarını belirleyebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER