Eğlence

Spider-Man 2’de oyuncular tek dokunuşla Peter Parker ve Miles Morales arasında geçiş yapabilecek

spider-man 2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Marvel’s Spider-Man 2’in oynanış videosu geçtiğimiz hafta Sony’nin düzenlediği PlayStation Showcase etkinliğinde paylaşılmıştı. Burada oyuncuların hem Peter Parker’ı hem de Miles Morales’i kontrol edebileceği görülmüştü. Bir aksiyon sahnesinde bir anda Peter Parker ve Miles Morales arasında geçiş yapılması, oyuncuları bunun nasıl olacağı konusunda meraka sürüklemişti. Oyunun geliştiricisi Insomniac yaptığı açıklamayla bu sorunun cevabını verdi.

Eurogamer’a konuşan oyunun kreatif direktörü Bryan Intihar, şu ifadeleri kullandı: “Ana hikayeyi oynarken, Pete ve Miles arasında ne zaman geçiş yapacağınızı biz kontrol ederiz… Bu geçişleri yaparken kesinlikle hikayeye hizmet etmek için yapıyoruz. Peter için tasarlanmış içeriğimiz, Miles için tasarlanmış içeriğimiz ve sizin de oynayabileceğiniz içeriklerimiz var. Açık dünyada, basit bir düğmeye basarak bunlar arasında serbestçe geçiş yapabileceksiniz.”

PS5’in yetenekleri sayesinde Grand Theft Auto V tarzı karakter değişimi de hızlı bir şekilde gerçekleşecek gibi görünüyor. Konsolun hızlı yükleme sürelerinin ilk örneklerinden biri, oyuncuların hızlı seyahat sistemini kullanarak Manhattan’ın bir ucundan diğer ucuna sadece birkaç saniyede gidebildiği Spider-Man: Miles Morales’te görülmüştü.

Ek olarak, Miles ve Peter’ın kendi yetenek setleri olacak ve aynı yeteneklerden bazılarını her iki karakterle de kullanabilmeniz için paylaştıkları üçüncü bir set olacak. Spider-Man 2 direktörü Ryan Smith konuyla ilgili olarak şu şekilde konuştu: “Oynanışta Miles’ın gelişmiş Venom güçlerine sahip olduğunu, Peter’ın ise Sembiyot yeteneklerine sahip olduğunu gördük. Ve böylece bunlar, bunlar oynama şeklinizi biraz değiştirir ve bunları kendi setlerinde de yükseltebilirsiniz.”

Spider-Man 2 iki kat büyük haritayla gelecek

Insomniac’tan verilen bilgiye göre, oyunda oyuncuları iki kat daha büyük bir harita bekliyor. Bu versiyonda oyunun haritasına New York’un Queens ve Brooklyn bölgeleri de ekleniyor. Intihar konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Bu iki alan biraz daha küçük ve yerleşim yeri olduğundan, onları Manhattan’dan farklı bulacağınızı düşünüyorum. Nehirde iki şehir arasındaki bir savaş gibi daha önce yapmadığımız bazı beklenmedik durumlar hazırladık, bu yüzden onları dört gözle bekleyeceğinizi umuyorum.”

Insomniac Spider-Man 2 için henüz kesin bir çıkış tarihi açıklamış değil. Ancak PlayStation 5’e özel olacak olan oyunun sonbaharda çıkması planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER