Teknoloji

Sphero’dan hikaye anlatan Spider-Man oyuncağı

Akıllı oyuncaklarıyla adını duyuran Sphero, ürün portföyünü çeşitlendirme konusunda adımlar atmaya devam ediyor. Yola akıllı telefon üzerinden kontrol edilebilen ve tekerlekler üzerinde hareket edebilen robotlarla çıkan şirket, kısa süre önce Arabalar 3 filmi için hazırladığı uzaktan kumandalı Şimşek McQueen’i tanıtmıştı. Daha önce de Star Wars için bir BB-8 robotu hazırlayan şirket, filmlerle olan işbirliklerine bir yenisini daha ekledi. Sphero Spider-Man (Örümcek Adam) oyuncağını görücüye çıkardı. Oyuncak, önümüzdeki ay vizyona girecek “Spider-Man: Homecoming” filmi için hazırlandı.

Sphero’nun Örümcek Adam oyuncağı, BB-8 ve Şimşek McQueen robotlarından farklı bir noktada duruyor. Örümcek Adam’ın tam anlamıyla işler olabilmesi için bir akıllı telefona bağlanması gerekmiyor.

sphero spider-manÖrümcek Adam’ın parlayan gözlerinin arkasında Android işletim sistemli bir cihaz bulunuyor. “Üst sınıf kauçuk” ile kaplı oyuncağı konuşan ve dinleyen bir arkadaşa dönüştürmek için göğsündeki örümceğe dokunmak yeterli oluyor. Sphero’dan yapılan açıklamada, oyuncağın 100 çizgi romanı dolduracak kadar hikaye anlatabildiği belirtildi. Sevimli oyuncağın hikayeye başlaması içinse “Hey Spidey, bana bir hikaye anlat!” şeklinde bir sesli komut vermek yeterli olacak. Genel zevkleri ve o anki ruh haliyle ilgili sorulara da yanıt verebilen oyuncak, Spider-Man’den beklenen kurnazlığı yansıtacak.

Oyuncak mobil uygulamayla eşleştirildiğinde ne kadar pilinin kaldığı görülebilecek. Buna ek olarak, uygulama üzerinden oyuncak bir çalar saate de dönüştürülebilecek. Yeni oyuncağının güvenli olduğunun altını çizen Sphero, tüm ses işlemlerinin cihazda saklandığını ve buluta gönderilmediğini vurguladı.

Sphero Spider-Man yurt dışında satışa sunuldu

Sphero’nun yeni oyuncağı, yurt dışında piyasaya sürüldü. Şirketin internet sitesi üzerinden de satılan oyuncağın ABD’deki fiyat etiketinde 159 dolar yazıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER