Teknoloji

SpaceX yere dik olarak indirdiği roketini yeniden uzaya gönderiyor

spacex falcon 9SpaceX, bundan neredeyse 1 yıl önce yüzen bir platforma dik olarak indirdiği Falcon 9 roketini yeniden uzaya göndermeye hazırlanıyor. Söz konusu operasyon, 30 Martta gerçekleştirilecek. Şirketin en önemli rakiplerinden biri olan Blue Origin, 2016’nın başında kullanılmış bir roketi tekrar uzaya göndermişti.

Ancak şirketin bu görevi, farklı bir anlam taşıyor. Böylelikle ilk kez yörüngesel bir görev kullanılmış bir roketle gerçekleştirilmiş olacak.

SpaceX için söz konusu görev büyük önem taşıyor. Şirket böylelikle Falcon 9’un gerçek anlamda tekrar kullanılabilir olduğunu kanıtlamayı amaçlıyor. Söz konusu teknoloji üzerinde uzun zamandır çalışan şirket, böylelikle NASA’nın ve uzaya uydu gönderecek diğer şirketlerin mali yükünü azaltmayı amaçlıyor.

SpaceX kullanılmış Falcon 9 ile SES-10’u yörüngeye taşıyacak

Kullanılmış Falcon 9 ile ilk olarak Lüksemburg merkezli SES S.A. isimli uydu şirketinin SES-10 uydusu yörüngeye taşınacak. Söz konusu uydu ile Meksika, Karayipler, Orta Amerika ve Güney Amerika’da geniş bant ve mobil hizmetleri sunulacak.

İLGİLİ HABERLER