Teknoloji

SpaceX Mars kolonisi planının detaylarını açıkladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

spacex marsSpaceX Mars yüzeyine 5 yıl içinde iki kargo gemisi indirmeyi planlıyor. Şirketin CEO’su Elon Musk, Mars kolonisine yönelik planlarını Avustralya’da gerçekleştirilen Uluslararası Uzay Kongresi’nde açıkladı.

Musk, kongrede yaptığı konuşmada şirketinin BFR adını taşıyan büyük roket sistemiyle hem insanları hem de gerekli araçları kızıl gezegene taşımayı planladıklarını belirtti. SpaceX, söz konusu sistemi Dünya üzerindeki iki şehir arasında yolcu taşımak için kullanmayı da planlıyor.

2022’de iki kargo gemisini Mars’a indirmeyi öngören şirket, bu süreçte gezegendeki su kaynaklarını ve potansiyel tehlikeleri tespit etmeyi amaçlıyor. İlk yerleşimcilerin gezegene 2024’te varmasını planlayan SpaceX Mars yüzeyinde madencilik faaliyetleri yürütecek. 2022 ve 2024 arasındaki dönemde gezegenin güç ve yaşam altyapısı da inşa edilecek.

SpaceX Mars yolcularını iki seferde taşıyacak

SpaceX Mars seferine katılacak ilk yolcuları 2024’te gerçekleştirilecek iki seferle taşıyacak. Yolcuların ihtiyaç duydukları ekipmanlar da iki farklı seferle gezegene ulaştırılacak. Söz konusu ekipmanlar da 2024 içinde Mars yüzeyine indirilecek. İlk kafiledeki yerleşimciler, Mars’ı daha sonra gelecek yerleşimcilere uygun hâle getirmek için çalışacak. SpaceX’in bu iddialı hedefleri gerçekleştirirken bazı aksaklıklarla karşılaşması ve bu nedenle planlanan takvimde sapmalar yaşanması şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER