Teknoloji

SpaceX Falcon Heavy için geri sayımda sona yaklaşılıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

spacex falcon heavySpaceX Falcon Heavy roketini önümüzdeki ay uzaya fırlatmaya hazırlanıyor. Şirketin CEO’su Elon Musk, Twitter hesabı aracılığıyla Florida’daki Cape Canaveral uzay üssünde montajı devam eden rokete ait son fotoğrafları paylaştı.

Ocak ayında fırlatılacak rokete ait son fotoğraflar, yapılan hazırlıklarda sona yaklaşıldığını ve ortaya oldukça umut vadeden bir sonucun çıktığını gösteriyor. Hâli hazırda göze çarpan en dikkat çekici eksikler ise roketin ön kısmı ve yük bölümü oluyor.

Falcon Heavy, birbirine bağlanmış üç adet Falcon 9 roketinin birleşiminden oluşuyor. Bu roketin de, Falcon 9 gibi, yeniden kullanılabilir olması planlanıyor. Fırlatmanın ardından üç çekirdeği de yeryüzüne indirmeyi amaçlayan SpaceX, bu roketleri başka görevlerde de değerlendirecek. Musk, yaptığı bir açıklamada roketin dış çekirdeklerinin daha önce uçan Falcon 9’lardan alındığını belirtmişti.

SpaceX Falcon Heavy bugüne kadar üretilen en güçlü roketlerden biri olacak

SpaceX Falcon Heavy, bugüne kadar üretilen en güçlü roketlerden biri olacak. Roket, Alçak Dünya Yörüngesi’ne her görevde yaklaşık 63 ton yük taşıyabilecek.

İLGİLİ HABERLER