Ulaşım

SpaceX Falcon Heavy ile Mars’a Tesla Roadster götürecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

spacex falcon heavySpaceX ve Tesla’nın CEO’su Elon Musk, zorlu bir görevi daha da zorlu hâle getirecek taahhütlerde bulunma konusunda çekingen davranmıyor. Eksantrik milyarder, bu tutumunu gösteren bir açıklama daha yaptı. Musk, SpaceX Falcon Heavy roketinin Mars’a bir Tesla Roadster götüreceğini duyurdu.

Musk, Twitter hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamada ilk Falcon Heavy’nin yükünün bir Tesla Roadster olacağını ve Roadster’ın David Bowie’nin Space Oddity’sini çalacağını belirtti. Musk, kalkışta bir sorun yaşanmadığı takdirde Roadster’ın milyarlarca yıl boyunca uzayın derinliklerinde olacağını sözlerine ekledi. SpaceX CEO’su Falcon Heavy’nin ilk uçuşunda patlamasının ihtimal dahilinde olduğunu belirtirken, uzaya Tesla Roadster götürülmesi konusunda gerekli izinlerin alınıp alınmadığı henüz bilinmiyor.

Falcon Heavy, SpaceX’in Falcon 9 roketinin takipçisi olarak tanımlanabilir. Daha güçlü bir roket olan Falcon Heavy’nin Ay ve Mars yolculuklarında kullanılması planlanıyor. Normalde 2013 veya 2014’te uçuşa geçmesi hedeflenen roketin ilk uçuşunu 2018’in ocak ayında gerçekleştirmesi amaçlanıyor.

SpaceX Falcon Heavy üç Falcon 9’un birleşiminden oluşuyor

SpaceX Falcon Heavy, en basit tabirle, üç adet Falcon 9 roketinin birleşiminden oluşuyor. Bu da rokete Falcon 9’un üç katı bir itiş gücü sağlıyor. Böylelikle SpaceX’in Dünya’nın alt yörüngesinin ötesine gitmesi mümkün hâle geliyor.

İLGİLİ HABERLER