Manşetler

SpaceX Falcon 9 en sonunda yüzen platforma başarıyla indi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

spacex falcon 9

Elon Musk için bu hafta oldukça iyi geçiyor. Tesla Model 3’ün ilk haftasında 325 bin siparişi geçmesini gören ünlü girişimcinin diğer şirketi SpaceX de Falcon 9 roketlerinden bir tanesini en sonunda okyanusun ortasında yüzen bir platforma başarıyla indirdi. Böylelikle SpaceX aralık ayından bu yana ilk kez bir roketi okyanus platformuna indirmeyi başardı. Geçtiğimiz aralık ayında da bir roket sabit yüzeye başarıyla indirilmişti.

SpaceX’in üstünde çalıştığı en büyük projelerden bir tanesi yeryüzüne güvenli şekilde inebilen, böylelikle farklı görevler için tekrar kullanılabilen roketler geliştirmek. Böylelikle uzay yolculukları da maliyet açısından daha verimli hâle gelebilir. Şu an için uzay yolculuğu için öngörülen en büyük sorunlardan bir tanesi uzay fazlasıyla çöp bırakılması ihtimali. Yolculuk yapmayı sağlayacak araçların fırlatılması için kullanılan roketlerin her seferinde boşluğa bırakılması bir süre sonra uzay boşluğundaki roket atığı sayısını kontrolden çıkarabilir. SpaceX çalışmalarıyla bunun önüne geçmeyi amaçlıyor.

spacex falcon 9

SpaceX Falcon 9 NASA’ya malzeme taşıdı

SpaceX Falcon 9 roketi Uluslararası Uzay İstasyonu’na destek malzemesi taşıyordu. Bu esas görevini başarıyla yerine getiren roket dünyaya dönüşünde de hedeflendiği gibi okyanusta yüzen platforma dik şekilde iniş yapmayı gerçekleştirdi.

 

NASA da yayınladığı bir tweet ile SpaceX’i kutladı:

İLGİLİ HABERLER