Teknoloji

SpaceX Falcon 9 roketlerinin slow-motion görüntülerini yayınladı

SpaceX Falcon 9 roketlerinin farklı görevlerdeki fırlatma, ayrılma, yeniden giriş ve yere iniş aşamalarını gösteren bir video yayınladı. Şirket her görev sonrasında tüm aşamaları gözler önüne seren videolar paylaşsa da, bu seferki video dört yolculuktan alınan slow-motion görüntüleri barındırması nedeniyle farklı bir yerde duruyor.

spacex falcon 9Videoda yer alan etkileyici görüntüler ve SpaceX’in videoya yerleştirdiği müzik, sanki bir bilimkurgu filminin fragmanının izlendiği hissiyatını oluşturuyor.

spacex falcon 9 Şirketten yapılan açıklamada videodaki görüntülerin önemli bir kısmının mayıs ayındaki yolculuktan alındığı belirtilse de, geçtiğimiz aralıkta gerçekleştirilen seferdeki inişe ait görüntülere de rastlanıyor. Bu da şirketin elinde halen paylaşılmamış bazı güzel karelerin olduğu anlamına geliyor.

spacex falcon 9SpaceX Falcon 9 seferlerinden yeni videolar hazırlayabilir

Roketin arkasından çıkan alevlerin adeta bir “ateş dansı” gibi gözüktüğünü söylemek pek yanlış olmayacaktır. SpaceX’in önünde daha çok sayıda sefer bulunduğu göz önüne alınınca şirketin gelecekte de benzer videolar hazırlaması sürpriz etkisi yaratmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER