Teknoloji

Video: SpaceX Falcon 9’un denize inişini 360 derece izleyin

SpaceX Falcon 9 roketini kısa süre önce deniz üstüne kurulan bir rampa üzerine dikey vaziyette indirmeyi başarmıştı. Şirket, şimdi de bu inişin 360 derecelik videosunu yayınladı. Bu videoyu bir sanal gerçeklik başlığıyla izleyenlerin kendilerini roketin altında kalmak üzereymiş gibi hissedeceklerini söylemek yanlış bir önerme olmayacaktır.

SpaceX’in kendisi açısından tarihi bir başarı olan bu inişin pazarlamasını oldukça etkin biçimde yaptığını söylemek gerekiyor. İnişi canlı yayınlayan şirket, daha sonrasında inişin 4K çözünürlüğünde kaydedilmiş görüntülerini de paylaşmıştı. İniş anının farklı açılardan çekilmiş fotoğraflar da, Falcon 9’un bu önemli başarısının daha derinden kavranmasını mümkün kılmıştı.

spacex falcon 9360 derecelik görüntülerin de eklenmesiyle birlikte SpaceX, paylaşılabilecek görüntüler konusundaki tek açığını kapatmış oldu. Şirketin bugüne kadar yayınladığı diğer görüntüler de oldukça “etkileyici” olsa da, 360 derece videonun bambaşka bir hissiyat yaşattığını belirtmek gerekiyor. SpaceX’in daha sonraki uzay çalışmalarında ve roket indirme denemelerinde de 360 derecelik görüntüler paylaşması, görüntüleri izleyen pek çok kişinin ortak temennisi olacaktır.

İLGİLİ HABERLER