Teknoloji

SpaceX Dragon kapsüllerini Mars yüzeyine indirmeyebilir

spacex dragonSpaceX Dragon kapsülünü içinde insan olmadan Mars’a indirme planını geçtiğimiz şubat ayında açıklamıştı. Ancak bu iddialı planda daha sonra değişikliğe gidilmiş ve yolculuğun 2020’ye ertelendiği belirtilmişti. Ancak bu yaklaşım da NASA ve Elon Musk’ın Mars’a iniş konusundaki katı güvenlik standartlarını karşılama konusunda yeterli olmuşa benzemiyor.

SpaceX’in kurucusu ve CEO’su Elon Musk tarafından yapılan son açıklamalar, Red Dragon projesinin tamamlandığını ve mevcut kapsülün kızıl gezegenin yüzeyine iniş için kullanılmayacağını işaret ediyor.

Ancak bu durum Musk’ın gezegenler arası yolculuk hedefinden vazgeçtiği anlamına gelmiyor. Eksantrik milyarder, gezegenler arası seyahat için daha iyi bir plan geliştirmiş gibi görünüyor.

SpaceX Dragon kapsüllerini güvenlik endişesiyle Mars’a indirmeyecek

SpaceX uzay kapsülünün Mars yüzeyine inişi için paraşüt yerine iticilerden yararlanmayı planlıyordu. Kayalık ve denizsiz bir gezegen olan Mars için bu yaklaşımın daha uygun olacağı düşünülüyordu. Ancak bu yöntemin güvenlik standartlarını karşılamayı zorlaştıracağının anlaşılmasıyla şirket alternatif çözümlere yöneldi. Musk, başka yollar aradıklarını Uluslararası Uzay İstasyonu Araştırma ve Geliştirme Konferansı’nda doğruladı.

Musk, Mars’ın yüzeyine iniş için daha iyi bir plan geliştirdiklerini söyledi. Ancak bu planın ne olduğu konusunda şimdilik bilgi vermedi. Daha az maliyetli ve daha küçük olduğu söylenen yeni çözümün yakında duyurulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER