Teknoloji

SpaceX Crew Dragon kapsülünün tuvaleti uzay turistleri için yenileniyor

spacex crew dragon nasa

SpaceX Crew Dragon ile şimdiye kadar Uluslararası Uzay İstasyonu’na mürettebat ve kargo götürmüştü. Ancak şirket bir süre önce eylül ayının başları itibarıyla ilk uzay turistlerini taşımayı hedeflediğini açıklamıştı. Uzay turistlerinin Crew Dragon’daki macerasının nasıl olacağına ilişkin detaylar da yavaş yavaş netleşiyor.

Görünen o ki, Crew Dragon’un yolcuları en iyi manzaralı tuvalete sahip olacak. SpaceX kapsülün burun kısmındaki standart yanaşma konektörünü küçük bir kubbe ile değiştirdi. Görünen o ki, uzay aracının tuvaleti de o kubbeye yerleştirilecek. Tuvalet, uzay aracının geri kalanından bir perdeyle ayrılacak.

Kısacası uzay turistleri tuvaletteyken Dünya’ya ve uzayın derinliklerine bakabilecek. Uzay yolculuğunun görev kumandanı Jared Isaacman, yolcuların tuvaletlerini yaparken 360 derecelik Dünya ve uzay manzarasını görebileceklerini belirtti. Milyarder bir girişimci ve pilot olan Isaacman, SpaceX’i uzay kapsülündeki dört koltuğun biletini satın almıştı.

Bu yolculukta uzay aracında profesyonel bir astronot bulunmayacak. Isaacman, kapsülde pek fazla mahremiyet olmayacağını da belirtti. Tuvaletin manzaralı olması için yenilenmediğini de belirtmekte fayda var.

SpaceX Crew Dragon, büyük ihtimalle 15 Eylül’de Inspiration4 isimli görevle ilk uzay turistlerini üç gün boyunca Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan daha yüksek bir noktada yörüngede dolaştıracak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER