Teknoloji

SpaceX uzaya astronot taşıyacak aracının ilk kabin fotoğraflarını yayınladı

SpaceX’in yeni Crew Dragon uzay kapsülü, Uluslararası Uzay İstasyonu’na mürettebat taşıması için hazırlanıyor. Ancak SpaceX, dileyenlerin Crew Dragon’un kabininde sanal bir tur atmasına izin veriyor. Uzay aracının kabin fotoğraflarını paylaşan şirket, kontrol panelini ve mürettebat koltuklarını yakından gösteren bir video da yayınladı. Paylaşılan görüntüler, tamamlanmış Crew Dragon’un nasıl gözükeceği konusunda somut bir fikir edinmeyi sağlıyor.

spacex-crew-dragon-kabin-110915-1

Paylaşılan fotoğraflar ve video, şık ve pürüzsüz bir iç mekan tasarımını gösteriyor. Genellikle siyah ve beyazın tercih edildiği kabin, bir spor otomobilin kabinini hatırlatıyor. Kapsülde bulunan yedi mürettebat koltuğunun yapımı için karbon fiber ve Alacantra kumaşı kullanılmış.

spacex-crew-dragon-kabin-110915-2

Koltukların arkasına yerleştirilen ekranlar, astronotlara aracın konumu ve kabindeki durum hakkında bilgi alma imkanı sağlayacak. Crew Dragon’da bulunan çevre kontrol sistemi sayesinde astronotlar kabin sıcaklığını kontrol edebilecek.

spacex-crew-dragon-kabin-110915-3

Crew Dragon’un duvarlarına yerleştirilen dört cam sayesinde astronotlar yolculukları sırasında muhteşem uzay manzarasını da izleyebilecek.

spacex-crew-dragon-kabin-110915-4

SpaceX, Crew Dragon’u Ticari Mürettebat Programı çerçevesinde NASA için üretti. NASA, söz konusu program çerçevesinde Uluslararası Uzay İstasyonu’na mürettebat taşımak için SpaceX’in yanı sıra Boeing ile de birlikte çalışacak. Özel sektörü canlandırmak için başlatılan bu girişim, ABD’nin uzaya çıkmak için Rus roketlerine olan bağımlılığını da azaltmayı amaçlıyor.

İLGİLİ HABERLER