Teknoloji

SpaceX Crew Dragon’un uzay macerası yakında başlayacak

jim bridenstine elon musk spacex crew dragon

NASA yöneticisi Jim Bridenstine, SpaceX‘in genel merkezini ziyaret etti ve SpaceX CEO’su Elon Musk ile birlikte basının sorularını yanıtladı. İkilinin buluşmasından öne çıkan nokta ise, SpaceX Crew Dragon uzay kapsülünün 2020’nin ilk ayları itibarıyla Uluslararası Uzay İstasyonu‘na (ISS) mürettebat taşımaya başlayabileceği haberi oldu.

Bridenstine, bu konuyla ilgili olarak daha fazla test yapılmasının gerektiğinin altını çizdi. NASA yöneticisi, bu testler sonucunda takvimde değişikliğe gidilebileceğini belirtmeyi de ihmal etmedi. Yine de, mevcut bilgiler, “Demo-2” olarak anılan ilk mürettebatlı test uçuşunun 2020’nin ilk çeyreği itibarıyla yapılabileceğini gösteriyor.

Elon Musk ise yakında başlayacak düşme testleriyle birlikte “Mark 3” olarak adlandırılan paraşüt tasarımının değerlendirileceğini ifade etti. Söz konusu tasarımda naylon kordonların yerini “xylon” olarak adlandırılan daha güçlü bir materyal alacak.

SpaceX Crew Dragon için işler yolunda görünüyor

Bridenstine ve Musk, bu yıl test rampasında gerçekleşen patlama hakkında da konuştu. NASA yöneticisi, SpaceX’in testlerde bir şeylerin kötü gitmesini teşvik eden modelinden övgüyle bahsetti. Musk ise Bridenstine’in sözlerini “Eğer bir şeyler bozulmuyorsa yeterince zorlamıyorsunuzdur” cümlesiyle destekledi. SpaceX söz konusu patlamaya sebep olan bölgenin tasarımını elden geçirmişti.

Görünen o ki; SpaceX ve NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu seferleri konusunda aynı noktaya yaklaşıyor.

İLGİLİ HABERLER