Teknoloji

Video: Üç astronotun Soyuz kapsülünü Uluslararası Uzay İstasyonu’na park etmesini izleyin

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

İnsanoğlu kimi zaman uzayda bile aracını farklı bir park alanına çekmek zorunda kalabiliyor. Geçtiğimiz gün, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki (ISS) astronotlar, yeni gelecek bir kapsüle yer açmak için halihazırda istasyonda bulunan Soyuz kapsüllerinden birinin yerini değiştirdiler.

Halihazırda Uluslararası Uzay İstasyonu’nda iki adet Soyuz kapsülü bulunuyor. Bu kapsüllerden biri Poisk, diğeri ise Rassvet modülünde yer alıyor. Poisk modülü Dünya’yı gördüğü için yeni gelecek kapsüller için en uygun park yeri konumunda.

Bu modülde bulunan kapsülü başka bir modüle taşıma işlemi Rus kozmonotlar Gennady Padalka ve Mikhail Kornienko ile NASA astronotu Scott Kelly, kapsülün Zvezda modülüne taşınması işlemini gerçekleştirdi.

2 Eylül günü itibarıyla yeni bir Soyuz kapsülünün yanaşmasıyla birlikte Uluslararası Uzay İstasyonu’nun nüfusu biraz artacak. Roscosmos’tan Sergei Volkov, Avrupa Uzay Ajansı’ndan Andreas Mogensen ve Kazakistan Uzay Ajansı’ndan Aidyn Aimbetov, Uluslararası Uzay İstasyonu’na gelecek. Ancak Mogensen ve Aimbetov’un istasyondaki mesaisi fazla uzun sürmeyecek. İkili 12 Eylülde yanlarına Gennady Padalka’yı da alarak Dünya’ya geri dönecekler.

İLGİLİ HABERLER