Teknoloji

SoundHound sesli yapay zekâda Amazon ve Google ile rekabete girmek istiyor

SoundHound sesli yapay zekâda Amazon ve Google ile rekabete girmek istiyor
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

soundhound yapay zekaSoundHound yapay zeka ve ses tanıma teknolojileri konusunda Amazon ve Google kadar büyük bir isim değil. Ancak şirket uzun vadede bu algıyı değiştirme konusunda istekli görünüyor. SoundHound, karmaşık insan seslerini ve komutlarını algılayabilecek bir yapay zekâ sistemi geliştirmek için 75 milyon dolarlık bir yatırım aldı. SoundHound’un destekçileri arasında Samsung ve Nvidia da bulunuyor. Her iki şirket de daha önce SoundHound ile ortak çalışmalar yürütmüştü.

SoundHound’un elinde hâli hazırda Houndify bulunuyor. Söz konusu teknoloji, kompleks konuşmaları ve diğer sesleri algılayabiliyor. 75 milyon dolarlık yatırımla bu sistemin kapsama alanının genişletilmesi ve daha fazla sayıda cihaza ulaştırılması öngörülüyor. Şirket özellikle Asya ve Avrupa’da genişlemeyi amaçlıyor.

SoundHound CEO’su Keyvan Mohajer, Bloomberg’e yaptığı açıklamada şirketin sesle tanıma yeteneğine sahip yapay zekâsını üçüncü taraf Nesnelerin İnterneti cihazlarına taşımak istediğini belirtti. Böylelikle cihaz üreticilerinin kendi yapay zekâ sistemlerini geliştirmelerine gerek kalmayacak. Buna ek olarak, üreticilerin Google, Microsoft, Apple ve Amazon’un yapay zekâ çözümlerine yaslanma zorunluluğu da ortadan kalkacak. Mohajer, bu şirketlerin yapay zekâ çözümlerinin kontrolü cihaz üreticilerinden aldığını belirtti.

SoundHound yapay zeka teknolojisinde kontrolü üreticide bırakacak

Mohajer, SoundHound’un üreticilerin ürünlerini sabote etme gibi bir planının olmadığına dikkat çekti. SoundHound CEO’su, Amazon ile çalışan şirketlerin kontrolü tamamen Amazon’a bıraktıklarını dile getirdi.

2017’nin ses tanıma yeteneğine sahip cihazlar için ne kadar önemli olacağı CES 2017’de anlaşılmıştı. Dolayısıyla SoundHound’un adımlarını tam yerinde ve zamanında attığı söylenebilir.

Günün Öne Çıkan Fırsatları

300 Hz ekranlı Game Garaj Slayer R9T, sepette 10.049,90 TL ucuzluyor
300 Hz ekranlı Game Garaj Slayer R9T, sepette 10.049,90 TL ucuzluyor
Satın Al
LG S40T soundbar ile 300 W ses, sepette 7.318,80 TL
LG S40T soundbar ile 300 W ses, sepette 7.318,80 TL
Satın Al
Google TV’li Next Stick 4K sepette 464,55 TL indirimli
Google TV’li Next Stick 4K sepette 464,55 TL indirimli
Satın Al
43 dB ANC’li QCY H3 kulaküstü kulaklık sepette 1.398 TL
43 dB ANC’li QCY H3 kulaküstü kulaklık sepette 1.398 TL
Satın Al
Havit TW984 ANC kulaklık, yüzde 15 sepet indirimiyle 636,65 TL
Havit TW984 ANC kulaklık, yüzde 15 sepet indirimiyle 636,65 TL
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl