Teknoloji

SoundHound müzik arama işlemini sesli olarak yapmaya izin veriyor

soundhound muzik aramaSoundHound müzikal aramaların ötesine geçmeyi ve daha fazla soruyu yanıtlama yönündeki planını geçtiğimiz yılın haziran ayında duyurmuştu. Şirket, bunun için Hound adını taşıyan bir evrensel arama uygulaması yayınlamış ve Siri, Google Asistan ve Cortana gibi sesli komutları algılayabilen dijital asistanların karşısına dikilmişti.

Hound ile sunulan sesli arama özelliği, SoundHound müzik arama uygulamasına ilk etapta eklenmemişti. Ancak uygulama için yayınlanan son güncelleme, kullanıcıların sorularını sesli olarak yanıtlamasını mümkün hâle getiriyor.

Houndify isimli platformun varlığı sayesinde SoundHound uygulaması, “OK Hound” komutunun ardından yapılan sesli aramaları algılayabiliyor. Böylelikle çalan şarkının ne olduğu daha kısa sürede öğrenilebiliyor. Buna ek olarak, yine sesli komut vererek SoundHound uygulamasından bir şarkıyı çalması istenebiliyor.

Sesli komutlar aracılığıyla SoundHound’dan bir şarkıyı tercih edilen çevrim içi müzik servisinde bulunan bir çalma listesine eklemesi de talep edilebiliyor. Uygulama, YouTube üzerinden video araması da yapabiliyor. Sesli komutları da algılayabilen SoundHound müzik arama uygulamalarına iOS ve Android üzerinden erişilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER