Eğlence

SoundCloud telif hakkı ihlâllerini önlemek için YouTube’un iş ortağıyla çalışmaya başladı

soundcloud-ios-301214

SoundCloud, platforma yüklenen müziklerin telif hakkı ihlâline yol açıp açmadığını incelemek için YouTube ile de birlikte çalışan Zefr ile anlaşmaya vardı. Söz konusu işbirliği çerçevesinde SoundCloud’a yüklenen şarkılar Zefr’in teknik altyapısıyla taranacak ve telif hakkı ihlâline yol açıp açmadıkları anlaşılacak.

Zefr sayesinde plak şirketleri telif hakkı ihlâllerini önleyebildikleri gibi, yüklenen içerikler üzerinden para da kazanabiliyor. Plak şirketleri YouTube’a yüklenen şarkılar için kaldırma talebinde bulunmak veya şarkıda gösterilen reklamlardan gelir elde etmek arasında seçim yapabiliyor.

SoundCloud ile Zefr arasındaki işbirliğinin nasıl bir yapı çerçevesinde işleyeceği henüz bilinmiyor. Ancak ortaklığın Zefr ile YouTube arasındaki ortaklığa benzer sonuçlar doğurması muhtemel gözüküyor. SoundCloud’un, tıpkı YouTube gibi, kendisine ait bir telif hakkı ihlâli önleme servisi olduğu için Zefr ile gerçekleştirilen işbirliğinin ekonomik temeller üstüne kurulması bekleniyor. Geçtiğimiz yaz reklam gösterimine başlayan SoundCloud’un Zefr’in desteğiyle birlikte plak şirketleri için daha cazip hâle gelmesi ve gelirlerini artırması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER