Eğlence

SoundCloud yenilenmiş web sitesini ve mobil uygulamalarını tanıttı

Müzikle kıyısından köşesinden uğraşanların bildiğini düşündüğümüz SoundCloud sitesi kapsamlı bir yenilemeden geçti. Geçtiğimiz mayıs ayında beta formunda kullanıma sunulan “Yeni SoundCloud” daha keskin görsel hatlara sahip, bunun yanı sıra kaydetme, çalma ve sosyal bağlantı özelliklerinde de ufak tefek düzenlemeler yapıldı. Sitenin yaratıcılarının belirttiğine göre, yeni site tasarım anlamında yenilemeden çok daha fazlasını barındırıyor. Altyapısı da yeniden tasarlanan platform kullanım sırasında önceki sürümden çok daha farklı bir deneyim yaşatacak.

Kullanıcı profilleri Facebook sayfalarına benzerken, SoundCloud sunduğu geliştirilmiş arama ve tavsiye motoru sayesinde kullanıcıları diğer kullanıcıları takip etme noktasında cesaretlendirmeyi amaçlıyor. Öte yandan site üzerinde sürekli müzik dinleme imkanına sahip olmak da SoundCloud’ın ön plana çıkardığı önemli faktörlerden bir tanesi olarak dikkat çekiyor. Böylelikle daha fazla yeni sesi tanıma fırsatı da yakalanacaktır.

SoundCloud sadece web sitesini yenilemekle kalmadı, iOS ve Android için sunulan uygulamaları da yeniledi. Yarın itibariyle dağıtıma sunulması planlanan güncelleme yepyeni bir kullanıcı arayüzünün yanı sıra yeni arama motoru ve sosyal özellikleri de bünyesinde barındırıyor. Öte yandan SoundCloud yeni web sitesini ve uygulamalarını tanıtmanın yanı sıra bazı rakamları da paylaştı. 180 milyon kullanıcı sayısına erişen platform üzerine dakikada 10 saatlik müzik yükleniyor.

İlgili >> PRWeb (SoundCloud)

İLGİLİ HABERLER