Eğlence

SoundCloud ve Twitch müzisyenlere yardım için güçlerini birleştiriyor

soundcloud instagram

SoundCloud ve Twitch, küresel koronavirüs salgınından etkilenen müzisyenlere yardımcı olmak için güçlerini birleştiriyor. Pek çok müzisyen, hatta en popüler olanları bile, salgın nedeniyle evlerinde kalan müzikseverler için internet üzerinde canlı performanslar gerçekleştiriyor.

SoundCloud’un Twitch ile yaptığı işbirliği, önümüzdeki aylarda gerçekleştireceği konserleri iptal edilen müzisyenlere biraz da olsa gelir elde etme imkanı sağlıyor. Bu işbirliği çerçevesinde SoundCloud’un Pro, Premier ve Repost paketlerini kullanan müzisyenler, Twitch Affiliate statüsüne hızlı şekilde erişebilecek. Bu statünün elde edilmesi, müzisyenlerin Twitch’teki canlı yayınlarıyla para kazanabilmelerini mümkün hâle getiriyor.

SoundCloud’un konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Herkes için sarsıcı bir dönemden geçiyoruz. COVID-19 önümüzdeki birkaç aylık dönemde konser verecek müzisyenleri ciddi anlamda etkilemiş durumda. Pek çok müzisyen, hayranlarıyla iletişim için canlı video yayınlarını kullanıyor.”

Henüz Twitch hesabı olmayan SoundCloud üyesi müzisyenlerin öncelikli olarak bir Twitch hesabı oluşturmaları gerekiyor. Hesap oluşturmanın ardından sıra “fast-track” başvuru formunu doldurmaya geliyor ve Twitch birkaç gün içinde “Affiliate” davetini ulaştırıyor. Affiliate statüsünün sağlanmasının ardından hayranları müzisyenlerin Twitch kanalına abone olabiliyor ve bu kanal üzerinden sanatçılara maddi destek sağlayabiliyor. Müzisyenler bu kanal üzerinden reklam yayınlayabiliyor veya hediyelik eşya satışı da gerçekleştirebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER