Eğlence

Soundcloud Universal Music Group ile lisans sözleşmesi için anlaştı

soundcloud instagram

soundcloud

Soundcloud, nihayet müzik endüstrisinin en büyük plak şirketi Universal Music Group ile lisans anlaşmasına vardı. Bu anlaşma çerçevesinde, müzik servisi Universal Music Group katalogunda bulunan Kanye West, Katy Perry, Sam Smith, U2 ve The Weeknd gibi sanatçılara platformunda yer verebilecek. Bu sanatçılar da, platformda gösterilen reklamlar üzerinden kazanç elde edebilecek.

Universal Music Group, aylık kullanıcı sayısı 175 milyonu aşan Soundcloud’un sözleşme imzaladığı en son plak şirketi oldu. Çevrim içi müzik platformu, daha öncesinde Warner Music Group ve bağımsız plak şirketleri topluluğu Merlin ile lisans anlaşmasına varmıştı. Geçtiğimiz yıl katalogunu servisten çeken Sony Music Group ile ise henüz bir anlaşma gerçekleştirilmiş değil. Sony Music Group, servisle lisans anlaşması olmayan tek büyük plak şirketi konumunda.

Universal Music Group kadrosundaki sanatçıların önemli bir kısmı Soundcloud’u benimsemiş durumda. Kanye West ve Drake, daha öncesinde platform üzerinde şarkı yayınlamıştı. Miley Cyrus da “Miley Cyrus & Her Dead Petz” isimli son albümünü ilk olarak platform üzerinden paylaşmıştı.

The New York Times’ın haberine göre, Soundcloud ücretli abonelik modelini yıl içinde faaliyete geçirecek. Şirketten henüz modele ilişkin detay verilmese de, The New York Times’a konuşan bir Universal Music Group yöneticisi, yapılan anlaşmanın kendilerine bazı şarkıları sadece ücretli abonelere sunma şansını verdiğini dile getirdi ve servisin geleneksel ücretsiz yapısından önemli bir sapmanın işaretini verdi.

İLGİLİ HABERLER