Eğlence

SoundCloud müzik zevkleri doğrultusunda yeni şarkılar önerecek

soundcloud Çevrim içi müzik servislerinin neredeyse tamamı, kullanıcılarına müzik zevkleri doğrultusunda yeni şarkılar öneriyor. Spotify Haftalık Keşif listeleriyle bu yaklaşımın en iyi örneklerinden birini sunarken, Apple da iOS 10 ile birlikte önerileri Apple Music’te daha merkezi bir konuma oturtmaya hazırlanıyor.

SoundCloud da “Önerilen Parçalar” bölümüyle kullanıcılarına tavsiyede bulunma işine giriyor. Şirketten yapılan açıklamada, önerilerin “türünün en iyisi” olan otomatik öğrenme algoritması üzerinden yapıldığı belirtildi. Söz konusu algoritma, kullanıcıların hem masaüstünde hem de mobil uygulamalardaki beğenilerini takibe alıyor.

SoundCloud listeyi hangi sıklıkla güncelleyeceğini açıklamadı

SoundCloud “Önerilen Parçalar” listesinin hangi sıklıkta güncelleneceği konusunda bilgi vermezken, önerilen yeni şarkılardan bazılarına başka servislerde rastlamanın mümkün olmayacağının altını çizdi.

Algoritmalarla işleyen çoğu tavsiye sisteminde görülen düzen, burada da görülüyor. SoundCloud daha sık kullanıldıkça motorun kullanıcıların alışkanlıklarını öğrenmesi ve daha isabetli önerilerde bulunması hızlanıyor. Dolayısıyla “Önerilen Parçalar” bölümüne alınan şarkıların zaman içinde iyileşmesi muhtemel gözüküyor. Yeni özelliği denemek isteyenlerin, masaüstünde “Keşfet” sekmesini tıklaması gerekiyor.

Android ve iOS uygulamalarında ise arama yapmakta kullanılan büyüteç ikonuna tıklandığında önerilere erişilebiliyor. Şirket, uygulamayla yeni tanışanların veya uygulamayı pek fazla kullanmayanların karşılarında boş bir liste görebileceği uyarısında bulunmayı ihmal etmiyor. Uygulama, belli bir işleme sürecinin ardından kullanıcılarına sevecekleri şarkılar önermeye başlıyor.

“Haftalık Keşif” listeleri pek çok Spotify kullanıcısının platformdaki favori özelliği olma niteliğini taşıyor. “Önerilen Parçalar” özelliğinin SoundCloud için aynı etkiyi yaratıp yaratmayacağı ise zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER