Eğlence

SoundCloud Next Wave ile underground müzik sahnesine ışık tutuyor

soundcloud instagram

soundcloud next waveSoundCloud zor zamanlardan geçse de, yeni alanları keşfetmeye çalışmaktan geri kalmıyor. The Fader ile işbirliğine giden çevrim içi müzik servisi, SoundCloud Next Wave adını taşıyan belgesel serisiyle underground müzik sahnesine ışık tutuyor. Belgesel New York’tan Rio de Janerio’ya kadar uzanan altı şehirdeki müzik ekosisteminin bilinmeyen yüzünü anlatacak.

Belgeselin ilk bölümü 20 Temmuz günü Türkiye saatiyle 17:00’da SoundCloud’un YouTube kanalında yayınlanacak. İlk bölümün ana konusu Los Angeles’ın yeni filizlenen gotik rap sahnesi olacak. SoundCloud belgeselin diğer bölümlerini de her ay düzenli olarak YouTube üzerinden yayınlayacak. Belgesel işine girmek SoundCloud adına bir risk gibi görünse de, şirketin içinde bulunduğu karmaşada mantıklı bir karar olarak nitelenebilir.

SoundCloud ününü demo, remiks ve bootleg kaydı gibi yeni müzikleri dinlemek isteyenlere aradıklarını vererek kazanmıştı. Next Wave de SoundCloud kullanıcılarını yeni müziklerle buluşturmayı ve daha sonra bu kullanıcıların daha fazlası için SoundCloud’a dönmesini amaçlıyor.

SoundCloud Next Wave dışında bir şeye para harcayabilir miydi?

Next Wave’in SoundCloud’un kısıtlı kaynakları içinde doğru bir harcama alanı olup olmadığı ise tartışmaya açık. Underground müzik sahneleri, doğaları gereği küçük bir dinleyici grubuna hitap ediyor. Dolayısıyla Next Wave’in SoundCloud’a çok fazla izleyici getirmemesi şaşırtıcı olmayacaktır. Buna ek olarak, çevrim içi müzik pazarının büyük oyuncuları Spotify ve Apple Music de video içeriklere yatırım yapıyor. SoundCloud’un bu ikiliyle aşık atması pek kolay görünmüyor.

İLGİLİ HABERLER