Eğlence

SoundCloud katalogu yakında DJ uygulamalarına geliyor

soundcloud instagram

SoundCloud CEO’su Kerry Trainor, Hollanda’da gerçekleştirilen Amsterdam Dance Event (Amsterdam Dans Etkinliği) isimli organizasyonda önemli bir duyuru yaptı. Trainor, SoundCloud’un katalogunun DJ yazılımlarına geleceğini ve DJ’lerin şarkıları doğrudan internet üzerinden miksleyebileceğini belirtti.

Şirket bu entegrasyonu hayata geçirmek için DJ’lerin performanslarında kullandığı uygulamalarla işbirliği yapıyor. Native Instruments (Traktor), Serato, Virtual DJ, DEX 3, Mixvibes ve DJuced / Hercules, SoundCloud’un ilk iş ortakları arasında bulunuyor. Bu işbirliği sayesinde söz konusu uygulamalar üzerinde SoundCloud’un geniş kütüphanesinden gerçek zamanlı biçimde yararlanmak mümkün olacak.

DJ’lerin miks yazılımı üzerinden bir çevrimiçi müzik platformuna ulaşabilmesi fikri yeni değil. Daha önce DJay Pro 2, Spotify entegrasyonuyla böyle bir imkan sunmuştu. Ancak DJ’lerin yoğun biçimde rağbet gösterdiği bir platform olan SoundCloud’un böyle bir girişimde bulunması, önemli bir adım niteliği taşıyor. En popüler miks yazılımları olan Traktor ve Serato’nun listede olması da yapılan hamlenin değerini biraz daha artırıyor.

Şirketin CEO’su Trainor, konuyla ilgili olarak yapılan basın açıklamasında şimdiye kadar DJ’lerin dijital iş akışları indirilen dosyalara ve fiziksel medya kaynaklarına bağlı olduğunu belirtti. Çevrimiçi ortamdaki iş akışlarının geleceği yansıttığını söyleyen Trainor, popüler yazılımlarla birlikte DJ’lere bu fırsatı sağlamaktan ötürü mutlu olduklarını dile getirdi.

Basın açıklamasına göre, bu imkandan yararlanmak isteyen DJ’lerin SoundCloud Go+ abonesi olması gerekiyor. Pro ve Pro Unlimited paketleri bu hizmetten yararlanmak için yeterli olmuyor. Mevcut Pro ve Pro Unlimited aboneleri 4.99 dolar ödeyerek Go+ paketine geçiş yapabiliyor.

SoundCloud’un Native Instruments (Traktor), Virtual DJ, DEX3, Mixvibes ve DJuced / Hercules ile olan işbirliği 2019’da devreye girecek. Serato ile olan işbirliği içinse 2020’yi beklemek gerekiyor.

SoundCloud Go+ yüksek kaliteli içerik desteğine kavuştu

Bu yeni dönemin ruhuna uygun olarak SoundCloud Go+’ta yüksek kaliteli içerik dönemi de başladı. Böylelikle dileyen kullanıcılar servis üzerinden AAC 256 kbps formatında müzik dinlenebilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER