Teknoloji

SoundCloud iPad uygulamasının tasarımı yenilendi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

soundcloud-ipad-290115-1

SoundCloud, geçtiğimiz haziran ayında iPhone uygulamasının tasarımında köklü değişiklikler yapmıştı. Şimdi de iPad uygulamasını elden geçiren şirket, daha hızlı ve akıcı bir deneyim vadediyor ve kullanıcılarını çalma listelerine daha çabuk ulaştırmaya odaklanıyor.

SoundCloud iPad uygulamasının yeni tasarımında ekranın alt kısmına dört navigasyon butonu yerleştirilmiş. Söz konusu butonlar sayesinde uygulamanın farklı sekmeleri arasında dolaşılabiliyor. Home sekmesinde kullanıcıların SoundCloud akışları gösterilirken, Arama sekmesi servis içinde arama yapmayı sağlıyor. Sen bölümü altında kullanıcıların topladıkları tüm içeriklere yer veriliyor. Trending sekmesiyse SoundCloud’da o an popüler olan içerikleri listeliyor. Uygulamaya albüm kapaklarının eklenmesiyle birlikte SoundCloud, Spotify gibi çevrim içi müzik servislerine biraz daha yaklaşıyor.

soundcloud-ipad-290115-2

SoundCloud iPad uygulamasının odak noktasının yeni tasarımla birlikte müzik dinleme ve keşif konusuna kaydığını söylemek yanlış olmayacaktır. Uygulamanın ses kayıt özelliklerinin ortadan kaldırılması da bu çıkarımı destekleyen bir hamle olarak göze çarpıyor. Şirket geçtiğimiz haziran ayında iPhone uygulamasını güncellerken de kayıt özelliğini ortadan kaldırmıştı. Müzisyenler tarafından yapılan paylaşımlar, podcastler ve paylaşılan farklı konseptteki ses dosyaları SoundCloud deneyiminin önemli parçaları arasında yer alsa da, şirket mobil uygulamalarının tek odağının müzik dinletmek olduğunu açıkça ortaya koyuyor.

İLGİLİ HABERLER