Eğlence

SoundCloud iOS ve Android uygulamaları güncellendi

Kendisine büyük hedefler belirleyen SoundCloud bu doğrultuda adımlar atmayı sürdürüyor. Müzisyenliklerle ortaklıklar kuran servis böylelikle sevdikleri müzisyenlerle temasa geçmek isteyen müzik severlerin tercihi olmayı planlıyor. Bu doğrultuda iOS ve Android uygulamalarını yenileyen SoundCloud mobil uygulamalarına bazı kullanışlı özellikler ekledi. Güncelleme kapsamında iOS uygulaması görsel açıdan da yeniliğe uğradı.

soundcloud-logo-200912

Güncellemeyle gelen en önemli özellik, çalma listelerinin SoundCloud versiyonu olarak nitelendirilebilecek setlerin entegrasyonu oldu. Bundan böyle SoundCloud kullanıcıları mobil uygulamalar aracılığıyla bir şarkıyı doğrudan setlerine ekleyebilecekler. SoundCloud’un masaüstü versiyonunda bir süredir bulunan setler güncellemeyle birlikte mobil uygulamalardaki güncelleme akışında da görülebilecekler. Uygulamaları kullanarak yeni setler oluşturmak, mevcut setlere şarkı eklemek, setleri sosyal medya veya e-posta üzerinden paylaşmak güncellemenin getirdiği diğer yenilikler arasında.

SoundCloud daha önce mobil uygulamalarında ön plana çıkardığı kayıt özelliğini bu son güncellemeyle biraz daha geri plana atmayı tercih etti. Kayıt özelliği iOS uygulamasında ”Daha” başlığının altına atılırken, Android uygulamasında halen yan menüdeki yerini koruyor. SoundCloud’dan yapılan açıklamada güncellemeyle birlikte kullanıcıların uygulamalar içinde daha fazla müzik dinlemesi ve keşfetmesinin hedeflendiği belirtildi. SoundCloud iOS uygulamasının iPad versiyonu henüz bu yeniliklere kavuşmazken, önümüzdeki haftalarda bu uygulamanın da güncelleneceği ifade edildi.

İlgili >> SoundCloud, iTunes App Store, Google Play Store

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER