Eğlence

SoundCloud Instagram Hikayeleri’nde doğrudan paylaşıma izin veriyor

soundcloud instagram
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

SoundCloud Instagram Hikayeleri üzerinden şarkı paylaşılmasının önünü açtı. Şirket yeni özelliğini bir blog yazısı aracılığıyla duyurdu.

Instagram Hikayeleri üzerinden şarkı paylaşmak isteyen SoundCloud kullanıcılarının öncelikli olarak ekranın altındaki paylaşım ikonuna dokunması gerekiyor. Ardından açılan menüde atılacak adım ise telefona göre değişiyor. Kullanıcılar Instagram ikonuna veya “Instagram Hikayeleri’nde paylaş” yazısına dokunarak seçtikleri şarkıyı Instagram Hikayeleri’ne gönderiyor.

Instagram Hikayeleri açıldığında şarkının bulunduğu albümün kapağı arka plan olarak ayarlanıyor. Buna ek olarak, şarkının adı ve SoundCloud logosu bulunan ve kullanıcıyı şarkının SoundCloud sayfasına götüren bir çıkartma da paylaşıma ekleniyor. Çıkartmanın yeni kullanıcılar tarafından değiştirilebiliyor.

Benzer bir özelliği Spotify da geçtiğimiz mayıs ayında duyurmuştu. Instagram kısa süre önce hikayelerde arka plana müzik ekleme imkanı da sunmaya başlamıştı.

SoundCloud için son zamanlar duyurular bakımından hareketli geçiyor. Telif hakları konusunda Dubset ile işbirliğine giden şirket, DJ yazılımlarıyla entegrasyon imkanını duyurmuş ve içerik sahiplerine para kazandıracak Premier programını hayata geçirmişti. SoundCloud Instagram Hikayeleri’nde paylaşım yapma özelliğini hem iOS hem de Android’de kullanıcılara sunuyor.

İLGİLİ HABERLER