Eğlence

SoundCloud hisse satışı için iki yatırım şirketiyle görüşüyor

soundcloud instagram

soundcloudSon zamanlarda SoundCloud cephesinden gelen haberler şirket adına pek de iyi değil. Kısa süre önce çalışanlarının yüzde 40’ıyla yollarını ayırmak kararı alan çevrim içi müzik platformunun kötü yönetildiğine dair düşünceler de son dönemde biraz daha yüksek sesle dillendirilmeye başlamıştı. Buna rağmen, şirket için ufukta bir umut ışığı yanmışa benziyor. Bloomberg’de yer alan habere göre, SoundCloud hisse satışı için iki yatırım şirketiyle görüşüyor.

Çevrim içi müzik servisi, söz konusu anlaşmalar gerçekleştiği takdirde, ayakta kalmak için sağlam desteklere kavuşacak. Ancak bu durum, bağımsızlığın da kaybı anlamına gelecek. Hisselerin çoğunluğu şirket dışındaki güçlerin eline geçecek. Kısacası SoundCloud kapısını açık tutmak için övündüğü bağımsızlığından vazgeçecek.

Gelen haberlere göre, anlaşmalarda henüz son imzalar atılmış değil. Daha öncesinde şirketin Spotify ile yaptığı satış görüşmelerinin sonuçsuz kalmış olması, sürece biraz daha temkinli bakılmasına neden oluyor. Ancak mevcut koşullar, çevrim içi müzik servisinin daha iyi tekliflerin gelmesi için işleri ağırdan almasını engelliyor.

SoundCloud çevrim içi müzik pazarının önemli problemlerinden birini yansıtıyor

SoundCloud’un içinde bulunduğu durum, çevrim içi müzik pazarının önemli sorunlarından birinin yansıması olarak nitelenebilir. Şirket yola ücretsiz DJ setlerinin, podcast’lerin ve ham kayıtların bulunduğu bir mecra olarak çıkmıştı. Ancak ücretsiz olarak sunduğu bu içerik portföyünden para kazanma konusunda başarılı olamayan şirket, abonelik servisi konusunda da çekici bir çözüm sunamamıştı. Apple ve Google gibi devlerin finansal güvencelerine sahip olmaması da, şirketin risk alma konusunda cesur davranmasını engellemişti. Eğer bir çevrim içi müzik servisinin arkasında büyük bir güç yoksa, hem pazar payını artırması hem de sağlıklı bir gelir akışına sahip olması pek kolay görünmüyor. Bu durumun şimdilik tek istisnasının Spotify olduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER