Eğlence

SoundCloud yeni ana ekran tasarımı ile bağımsız sanatçıların içeriklerini öne çıkarıyor

soundcloud instagram

SoundCloud ana ekran tasarımında gerçekleştirdiği değişiklikle kullanıcılarına popüler bağımsız sanatçılara ait daha fazla içerik gösterecek. Yenilenen ana ekranda şarkı koleksiyonları müzik türü doğrultusunda sıralanmış biçime yer alacak. Buna ek olarak, platformun kullanıcıları arasında popüler olan özel çalma listeleri de ana ekranın parçalarından biri olacak.

Uygulamanın yenilenen ana ekranında yer alan öne çıkarılan çalma listeleri bölümü, farklı listelere ulaşmayı kolaylaştıracak. Bu bölüm üzerinden Hip Hop Supreme, In The Mix, 2017’nin En Sevilen Şarkıları ve 2018’de Dikkatle İzlenecek Şarkıcılar gibi listelere erişilebilecek. The Upload adını taşıyan bölüm ise Spotify’ın Keşif özelliği gibi işleyecek. Burada kullanıcılara kişisel beğenileri doğrultusunda hazırlanan her gün yenilenen şarkı listeleri gösterilecek.

SoundCloud tarafından sunulan diğer akıllı çalma listeleri ise “Sevdiklerinin Daha Fazlası” ve “Tanımanız Gereken Sanatçılar” gibi listelerden alınan şarkıları gösterecek. Platformun katalogunda toplam 170 milyon şarkı bulunuyor.

soundcloud ana ekranTechCrunch sitesine konuşan SoundCloud CEO’su Kerry Trainor, yenilenen ana ekran tasarımı sayesinde kullanıcılara yeni içerikleri keşfetmek için daha kişisel bir yol sunacaklarını belirtti. SoundCloud geçtiğimiz temmuz ayında iş gücünde yüzde 40’lık bir kesintiye gitmişti. Trainor, o dönemde çıkan haberlere “SoundCloud ayakta kalmaya devam ediyor.” cümlesiyle yanıt vermişti. Bundan 1 ay sonra 169.5 milyon dolar yatırım alan şirket, faaliyetlerine devam etmişti.

SoundCloud ana ekran tasarımını değiştirerek rekabeti sürdürebilecek mi?

SoundCloud ana ekran tasarımını değiştirerek Spotify, Apple, Google ve Amazon gibi güçlü şirketlerle girdiği rekabette varlığını sürdürmeyi amaçlıyor. Bu hamlenin nasıl sonuçlar vereceği ise zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER