Teknoloji

Sosyal içerik üreticileri ve mobil uygulama geliştiricileri için kazanç istisnası detayları belli oldu

sosyal içerik üreticileri
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sosyal içerik üreticileri ve mobil cihazlar için uygulama geliştirenlerin elde ettiği kazançlara dair istisnaların esasları belli oldu. Resmi Gazete’nin bugünkü nüshasında yer alan Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan Gelir Vergisi Genel Tebliğinin “Sosyal İçerik Üreticiliği ile Mobil Cihazlar İçin Uygulama Geliştiriciliğinde Kazanç İstisnası” başlıklı bölümü altında detaylar verildi.

Resmi Gazete’de yayınlanan tebliğde aşağıdaki ifadeler yer alıyor:

“İnternet ortamındaki sosyal ağ sağlayıcıları üzerinden metin, görüntü, ses, video gibi içerikler paylaşan sosyal içerik üreticilerinin bu faaliyetlerinden elde ettikleri kazançlar ile akıllı telefon veya tablet gibi mobil cihazlar için uygulama geliştirenlerin elektronik uygulama paylaşım ve satış platformları üzerinden elde ettikleri kazançlar gelir vergisinden müstesnadır. Bu istisnadan faydalanılabilmesi için Türkiye’de kurulu bankalarda bir hesap açılması ve bu faaliyetlere ilişkin tüm hasılatın münhasıran bu hesap aracılığıyla tahsil edilmesi şarttır.”

Söz konusu düzenleme ile birlikte, bu kapsamda yer alan kişilerin elde ettiği belirli tutara kadar olan kazançlarda sadece bankalar tarafından stopaj uygulanacak. Bu kişilerin defter tutmaları, fatura düzenlemeleri veya beyanname vermeleri gerekmeyecek. Bu yeni uygulamadan yararlanmak isteyen kişilerin, ikametgahlarının bulunduğu yerdeki vergi dairesine başvurarak istisna belgesi alması gerekecek.

Sosyal İçerik Üreticiliği ile Mobil Cihazlar İçin Uygulama Geliştiriciliğinde Kazanç İstisnası hakkındaki detaylara, uygulama ile ilgili örneklere ve detaylı hesap tablolarına direkt olarak Resmi Gazete’deki ilgili tebliğden ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER