Teknoloji

Sosyal alışveriş sitesi Polyvore Yahoo çatısı altında

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

yahoo-polvore-030815

Yahoo satın almalarla faaliyetlerini daha da büyütme ve daha önce girmediği alanlara yaymaya devam ediyor. Yapılan son iş anlaşması Polyvore adlı sosyal alışveriş sitesinin satın alınması oldu.

Çok yakında gerçekleşecek olan satın almanın finansal şartları verilmiyor. Polyvore’nın kurucularından Jess Lee bu anlaşmayı överek Yahoo’ya katılmaktan dolayı mutlu olduğunu kaydetti. Polyvore’nin servisleri Yahoo satın aldıktan sonra da sunulmaya devam edilecek.

Yahoo, alışveriş servisini satın alarak hem tüketiciler hem de reklam verenler için sunduğu servisleri genişleteceğini kaydetti. Polyvore ise dikey yönlü hizmetlerini ve dijital dergilerini hem ticaret hem de kitle aracılığıyla güçlendireceğini belirtti.

Polyvore ile tüketiciler giysileri ve diğer aksesuarları bir araya getirebiliyor, şu anda ilgi gören moda eğilimlerine bakış atabiliyor, sezon içinde veya belirli etkinliklerde nelerin giyilmesine dair ipuçları alabiliyor, ünlülerin neler giydiğine göz atabiliyor ve bunun moda ile ilgili daha birçok işi yerine getirebiliyor.

Yahoo, Beauty (Güzellik) ve Yahoo Style (Stil) servislerini birleştirmek ve bunu Polyvore’un güçlü medya kimliğiyle karıştırmak istiyor. Ayrıca Polyvore çatısı altındaki bazı yetenekler de Yahoo bünyesine girmiş olacak. Yahoo CEO’su Marissa Mayer, Polyvore’un yetenekli çalışanlarını San Francisco ve New York ofislerinde görecek olmaktan dolayı heyecanlı olduğunu kaydetti.

İLGİLİ HABERLER