Teknoloji

Sosyal ağ tabanlı takvim uygulaması Sunrise Mac’te

sunrise-mac-uygulama-060714

Sunrise düzgün kullanıcı arayüzü ve sosyal ağları desteklemesiyle bazı kullanıcıların favori takvim uygulaması hâline gelmişti. Ayrıca bu uygulamanın Android, iOS ve web gibi farklı platformlarda çalışması da onu güçlü kılan etkenler arasındaydı. Ne var ki, bu uygulamanın henüz gerçek anlamda bir masaüstü uygulaması bulunmuyordu. Neyse ki, şirket işe Mac için Sunrise uygulamasını sunarak başladı.

Mac uygulaması şaşırtıcı olmayacak şekilde iPad uygulamasının daha büyük ekranlara uydurulmuş bir hâli gibi görünüyor. Daha fazla ekran alanı sayesinde içerik için daha fazla yer sunuluyor. Ayrıca fareyle kullanımı kolay bir uygulama arayüzü ve OS X bildirim desteği de özellikler arasında bulunuyor. Ayrıca çevrim dışı mod sayesinde Wi-Fi bağlantısının bulunmadığı uçak yolculuğu gibi alanlarda e-postalar üzerinde çalışmak mümkün oluyor.

Sunrise’ın en önemli avantajı çeşitli içerik sağlayıcılarıyla kolay entegrasyon kurabilmesi. Mac uygulaması da Facebook ve Google tabanlı takvimleri destekliyor. Öte yandan Evernote anımsatıcılarını, Foursquare üzerindeki yer bildirimlerini gösteriyor. Ayrıca bir randevu kaydının katılımcıları hakkında LinkedIn üzerinden sağlanan veriler de uygulama içinde gösteriliyor.

Sunrise Mac uygulaması ücretsiz olarak sunuluyor. Eğer bir Mac sahibiyseniz Mac App Store’dan indirerek deneyebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER