EğlenceManşetler

Sosyal ağ özellikli Apple Music 8 Haziranda tanıtılabilir

apple-muzik-iphone-5s-140515

Apple’ın uzun zamandır beklenen müzik yayın servisi muhtemelen Apple Music adını taşıyacak ve resmi duyurusu da 8 Hazirandaki Apple WWDC açılış toplantısında gerçekleştirilecek. Bu iddialar 9to5Mac sitesinin iyi bağlantılara sahip olan yazarı Mark Gurman’e ait.

Apple’ın bu servisi Beats Music’i temel alacak şekilde gelecek ayın sonunda çıkarmayı planladığı söyleniyor. Bu servis yeniden tasarlanan iOS Müzik uygulamasının üstüne inşa edilecek. Ayrıca Apple Music’in Mac ve Android versiyonları da bulunacak.

Birkaç yıl önce iTunes içinde sunulan Ping adlı bölümle sosyal ağ girişiminde bulunan Apple’ın yeni müzik servisinde de sosyal katmana yer vereceği söyleniyor. Ancak Ping’in aksine, sadece sanatçıların kendilerine özel profil sayfaları olacak. Buradan şarkı örnekleri gibi içerikleri yayınlayabilecekler veya diğer sanatçılardan paylaşımlarda bulunabilecekler. Normal kullanıcılar ise iTunes hesaplarını kullanarak bunları beğenebilecekler veya yorumlayabilecekler.

Görünüşe göre, arzu eden kullanıcılar, sanatçıların aktivitelerini müzik uygulaması içinde görmek istemezlerse, bu sosyal ağ özelliğini tamamen kapatabilecekler.

Apple Music’in ücretsiz deneme imkanıyla faaliyete geçirileceği söyleniyor. Bu, Spotify’da olduğu gibi ücretsiz üye olup servisi herhangi bir süre kısıtlaması olmadan kullanma gibi bir imkanın olmayacağı anlamına geliyor. Zaten Apple plak şirketlerinin ücretsiz müzik yayını seçeneklerine engel koymalarını istiyor. Bu isteği nedeniyle Apple Amerikan Federal Ticaret Komisyonu tarafından soruşturma altında bulunuyor.

Apple’ın WWDC açılış toplantısı 8 Haziran Pazartesi akşamı gerçekleştirilecek. Detaylar her zaman olduğu gibi yine Teknoblog’da olacak.

İLGİLİ HABERLER